Eerste kamer kritisch over vorderen telecomgegevens

NLIP schorst lid wegens spamming

Webcams in lantaarnpalen (100 jaar Orwell)

De vereniging van internet providers (NLIP) heeft het lidmaatschap van Mega Provider tijdelijk opgeschort. Martijn Bevelander, een van de aandeelhouders van Mega Provider, is volgens de NLIP betrokken bij de verzending van spam. Hierdoor is volgens de NLIP het aanzien van de branche geschaad.

Martijn Bevelander is betrokken bij het bedrijf Cyberangels dat diensten verricht voor bekende spamverzenders zoals Superzonda. De rol van Cyberangels werd duidelijk nadat de BBC onderzoek publiceerde over spams van Superzonda. Hoewel Bevelander aanvankelijk elke betrokkenheid ontkende, bleek dat zijn bedrijf Mega Provider het domein cyberangels.nl had laten registreren.

Volgens Webwereld was de Amerikaan Brian David Westby enige tijd commissaris van MAPS bv, een van de bedrijven van Bevelander. Westby is door de Federal Trade Commission gedaagd wegens het verzenden van spam in de VS.

De berichtgeving over Bevelander leidde ertoe dat diverse ISPs hun peering overeenkomsten met Mega Provider verbraken. Het Spaanse Telef####a hield op met het leveren van bandbreedte aan Cyberangels. Nadat Bevelander het domein cyberangels.nl opgaf, nam de stichting spamvrij.nl het over. Alle email voor het domein cyberangels.nl komt nu bij spamvrij terecht.

Cyberangels is geen lid van de Dutch Dialogue Marketing Association (DDMA) of de Stichting Zelfregulering Direct Marketing (SZDM). Daardoor is het voor consumenten vrijwel onmogelijk om gebruik te maken van de huidige wettelijke opt-out mogelijkheid.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.