Spot the Cam genomineerd

Jaarverslag CBP

Identificatieplicht vanaf 14 jaar

Het jaarverslag van het College bescherming persoonsgegevens over 2002 stemt somber. Het College schetst een algemeen beeld van de discussie over privacy. “In de algemene roep om meer daadkracht, toezicht en controle maakten diverse vooraanstaande bestuurders en politici van privacy een karikatuur”, aldus het College. “Wie het recht op privacy onderuit haalt, berooft de goedwillende burger van een belangrijke waarborg en zaagt aan de poten van de democratische rechtsstaat.”

In het jaarverslag beschrijft het College de lichtzinnige invoering van de identificatieplicht, het cameratoezicht en de dreigende bewaarplicht voor verkeersgegevens in de telecommunicatie.

Voor 2003 kondigt het College een onderzoek aan naar de wijze waarop dit cameratoezicht in de praktijk functioneert en hoe met de privacyaspecten daarvan in verschillende gemeenten wordt omgegaan. Ook wil het College meer onderzoek doen naar privacykwesties in de telecommunicatie.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.