• Menu

0 recente resultaten

Meer camera's in Amsterdam

Het college van B&W heeft op 22 april besloten om het cameratoezicht in Amsterdam uit te breiden. De beslissing is genomen na een evaluatie van drie experimenten in de stadsdelen Slotervaart/Overtoomse Veld en Zuidoost (August Alleb###ein, Belgi###ein en Kraaiennest).

Uit het evaluatierapport van de drie experimenten blijkt dat gevoelens van onveiligheid op de drie locaties niet zijn afgenomen. Volgens de onderzoekers hebben de camera’s vooral een effect op “overlast, verbale agressie en rondhangende jongeren”. Dergelijke incidenten zijn gedaald. Het effect op criminaliteit is kleiner. Het totaal aantal slachtoffers van straatroof en inbraak is zelfs toegenomen.

Het rapport adviseert om burgers te informeren over de tijden waarop cameratoezicht operationeel is, of de beelden worden opgenomen en welke mogelijkheden er zijn tot inzage van de beelden.

Amsterdam heeft het plan om dit najaar 25 camera’s te installeren op de Wallen en rond de Nieuwendijk. Uit een inventarisatie van Spot the Cam, mede georganiseerd door Bits of Freedom, blijkt dat er reeds 300 camera’s in de Amsterdamse binnenstad hangen. Deze staan vrijwel allemaal onder particulier beheer.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag