SMS gedragscode

Verstrekking passagiersgegevens aan VS

Overheid start open source programma

Het College bescherming persoonsgegevens heeft de vlieguigmaatschappijen laten weten dat zij hun klanten op vluchten van, naar en door de VS moeten informeren over de overdracht van passagiersgegevens aan de VS. Vanaf 5 maart moeten de vliegtuigmaatschappijen gegevens van hun passagiers op die vluchten aan de Amerikaanse Douane doorgeven.

“Naast naam- en adresgegevens betreft het o.a. gegevens over reisroute, betaalwijze, credit card nummer, eventuele medische informatie en gegevens over deelname aan frequent flyer programma’s. Tevens willen de autoriteiten toegang tot de reserveringssystemen op Europees grondgebied. Deze gegevens worden opgeslagen in een centrale database in de VS.”, aldus de brief van het CBP.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.