Nominaties voor Big Brother Awards 2010 nu geopend

Beweging Bits of Freedom benoemd tot Liberaal van het Jaar

Nederland Europees koploper opvragingen telecomgegevens

Bits of Freedom is gisteravond door de JOVD, de liberale jongerenorganisatie, uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar. De JOVD roemt ons vanwege de jarenlange inzet voor digitale burgerrechten en een vrij en open internet. Daarmee is het voor het eerst in de geschiedenis van de Liberaal van het Jaar dat niet een persoon de prijs krijgt. De prijs dragen we op aan iedereen die opkomt voor internetvrijheid.

We zijn er trots op dat de beweging Bits of Freedom is uitverkoren door de JOVD. De prijs onderstreept onze overtuiging dat de burgerrechten communicatievrijheid en privacy onmisbaar zijn voor individuele ontplooiing, voor innovatie en voor onze democratie.

Erkennning voor de beweging
Ook is dit een erkenning voor de wijze waarop we opkomen voor die  burgerrechten. Tijdens de prijsuitreiking werd in het bijzonder stilgestaan bij onze successen. Die kunnen we alleen behalen doordat de beweging bestaat uit vele duizenden supporters die internetvrijheid belangrijk vinden. Jullie steun maakt dat we daadwerkelijk verandering teweeg kunnen brengen. Dank daarvoor!

Meedoen?
Vind jij internetvrijheid ook belangrijk? Weet je niet hoe je kan helpen? Kijk dan op onze Doe Mee-pagina en bepaal zelf hoe je Bits of Freedom wilt steunen.

Over de prijs
De ‘Liberaal van het Jaar’ prijs wordt elk jaar door de JOVD uitgereikt aan een politicus, wetenschapper of ander maatschappelijk betrokken persoon of organisatie voor zijn of haar inzet voor het verspreiden van liberale waarden en ideeën. Bits of Freedom schaart zich nu tussen voorgangers als Hans Teeuwen, Neelie Kroes, Sophie in ’t Veld en Femke Halsema.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.