• Menu

0 recente resultaten

David Korteweg

David Korteweg was van 2016 tot 2019 beleidsadviseur bij Bits of Freedom. Hij hield zich onder andere bezig met dossiers over de geheime diensten, herziening van de Europese privacyregels en profilering. Binnen deze dossiers zette hij zich samen met de andere teamleden in om de rechten van internetgebruikers te verdedigen en in wetgeving en beleid beter te beschermen. David was een van de drijvende krachten achter het succes van My Data Done RightKrijg grip op je data met My Data Done Right!.

 

Voordat hij bij Bits of Freedom aan de slag ging, was David vijf jaar advocaat, gespecialiseerd op het gebied van IT recht, privacy en telecommunicatierecht. Hij adviseerde organisaties over onderwerpen als netneutraliteit, online privacy en de (internationale) bevoegdheden van opsporingsinstanties en inlichtingendiensten.

"De controledrang bij overheden en bedrijven over je internetgebruik blijft alsmaar toenemen. Daarentegen staat de controle als individuele internetgebruiker over je eigen persoonlijke data en communicatie onder druk."

David studeerde aan de Universiteit Utrecht en behaalde een onderzoeksmaster in informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna studeerde hij ook aan de University of Edinburgh en de New York University School of Law. Daar ontstond zijn interesse in communicatievrijheid en digitale burgerrechten. Dat is waarom hij zich ook als vrijwilliger inzette voor zowel Bits of Freedom als de Amerikaanse digitale burgerrechtenorganisatie EFF.

Laatste van David Korteweg

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag