Terug naar over ons

David Korteweg

David Korteweg is beleidsadviseur bij Bits of Freedom. Hij houdt zich onder andere bezig met dossiers over de geheime diensten, herziening van de Europese privacyregels en profilering. Binnen deze dossiers zet hij zich samen met de andere teamleden in om de rechten van internetgebruikers te verdedigen en in wetgeving en beleid beter te beschermen.

 

Voordat ik bij Bits of Freedom aan de slag ging, was ik vijf jaar advocaat, gespecialiseerd op het gebied van IT recht, privacy en telecommunicatierecht. Ik adviseerde organisaties over onderwerpen als netneutraliteit, online privacy en de (internationale) bevoegdheden van opsporingsinstanties en inlichtingendiensten.

“De controledrang bij overheden en bedrijven over je internetgebruik blijft alsmaar toenemen. Daarentegen staat de controle als individuele internetgebruiker over je eigen persoonlijke data en communicatie onder druk.”

Ik studeerde aan de Universiteit Utrecht en behaalde een onderzoeksmaster in informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna studeerde ik ook aan de University of Edinburgh en de New York University School of Law. Daar is mijn interesse ontstaan voor communicatievrijheid en digitale burgerrechten. Dat is waarom ik me ook als vrijwilliger heb ingezet voor zowel Bits of Freedom als de Amerikaanse digitale burgerrechtenorganisatie EFF.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.