• Menu

0 recente resultaten

Barry Smit

Barry was van eind 2018 tot en met eind 2019 communicatiestrateeg bij Bits of Freedom.

Mijn werkzame leven begon bij een reclamebureau, maar ik merkte dat ik liever werk deed met meer maatschappelijke relevantie. Ik werd voorlichter en tekstschrijver bij de Tweede Kamerfractie van de SP, waar ik bij tien verkiezingen en referenda ook in het landelijk campagneteam zat.

Vanaf 2009 werkte ik als zelfstandig campagne-adviseur en tekstschrijver voor organisaties als FNV Schoonmaak, Young & United, de Woonbond en Milieudefensie. Ik gaf in Egypte en Tunesiƫ campagnetrainingen aan democratische activisten. Met enige regelmaat publiceerde ik achtergrondartikelen in de Vonk-bijlage van de Volkskrant over allerhande onderwerpen die mij bezighielden.

Ondertussen schreef ik literaire romans: Om het nu (2013) en Tahrir (2015) verschenen bij Atlas Contact, de dubbelroman Ondijk/Punt (2017) werd uitgegeven door Lebowski. In mei 2019 is mijn vierde boek verschenen: Bloedwonder. Met o.a. Gijs van de Westelaken, Femke Halsema en Jan Eilander schreef ik de VPRO-dramaserie De Fractie.

Ik ben bij Bits of Freedom aan de slag gegaan omdat ik zie hoe onze individuele vrijheden en privacy, maar ook maatschappelijke belangen als journalistieke bronbescherming en geloofwaardige verkiezingen, onder toenemende druk staan. Het is cruciaal de bewustwording hierover te vergroten en de weerstand ertegen te organiseren.

Laatste van Barry Smit

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag