• Menu

0 recente resultaten

Vacature: donateurswerver

Bits of Freedom heeft grote ambities. Iedereen moet profiteren van de voordelen van het internet, en niemand mag de dupe worden van digitalisering. Dat gaat niet vanzelf. Bits of Freedom is een luis in de pels van overheden en Big Tech, en dat kan alleen dankzij de steun van duizenden donateurs. Die zorgen ervoor dat we ons werk onafhankelijk kunnen doen. In deze functie zal jij werken aan het vergroten van de betrokkenheid van donateurs, grote donoren en bedrijven bij ons werk en zal relaties onderhouden met iedereen die ons werk steunt.

Over Bits of Freedom

Nieuwe technologie kan bijdragen aan een open en rechtvaardige samenleving. Maar te vaak doet ‘t dat niet. We worden gediscrimineerd door algoritmen, zijn de speelbal van Big Tech. Wij willen het anders. Jij ook? Kom bij ons werken!

Bits of Freedom werkt op het snijvlak van mensenrechten en technologie. We zetten ons in voor het versterken van onze rechten en vrijheden in het digitale domein. Constructief waar kan, scherp waar moet. Door wetgeving te beïnvloeden, campagne te voeren en bewustwording te vergroten. We zijn een bevlogen team met grote impact. Duizenden donateurs steunen ons werk, een aantal grote donoren, bedrijfssponsors en private fondsen. Zij voorzien ons niet alleen van financiële middelen, maar laten ook het draagvlak voor ons werk zien én ze houden ons scherp. We nemen geen geld aan van overheden of Big Tech.

Wat ga je doen?

Bits of Freedom is een ambitieuze organisatie met een beperkte bezetting. Je functie is dan ook heel afwisselend.

 • Binnen het 'invloed en engagement' team zorg je voor continue aandacht voor het feit dat ons werk mogelijk wordt gemaakt door individuen en dat we afhankelijk zijn van donaties om ons werk te kunnen doen. Je schrijft nieuwsbrieven, blogs en social copy, maar denkt ook mee met bijvoorbeeld het vervlechten van een donatievraag met de rest van onze communicatie.
 • Je ontwikkelt proposities voor donateurs, grote donoren en bedrijfssponsors en coördineert acquisitiewerkzaamheden. Je wordt het creatieve brein achter onze merch en zorgt dat onze shop ons werk optimaal ondersteunt.
 • Je onderhoudt contact met donateurs, grote donoren en bedrijfssponsors en zorgt dat zij goed geholpen en geïnformeerd zijn.
 • Je ontwikkelt en organiseert evenementen waarop onze achterban elkaar treft en geïnspireerd wordt. Ook coördineer je onze aanwezigheid op evenementen van anderen.

Het is handig als je je in veel van het volgende herkent:

 • Creatief en ondernemend: Je slaat de analyse niet over, maar leert vooral door te doen. Je haalt het liefst eerst 50 ideëen op voordat je besluit de meest prikkelende uit te voeren. Zodra je in doe-modus bent hou je ervan snel stappen te zetten en vaak te evalueren - op basis van de cijfers. Ook niet onbelangrijk: je snapt het internet en bent graag online.
 • Plannen en coördineren: Je kan je werk goed plannen, bent helder in wat je van anderen verwacht en bent strak op deadlines.
 • Nauwkeurig: Je schrijft foutloos Nederlands en gaat zorgvuldig om met gevoelige gegevens.
 • Omgevingsbewustzijn: Je kunt je goed inleven in anderen, en bent reflectief op je eigen handelen.
 • Achtergrond: Je hebt ervaring in een voor dit werk relevante functie. Denk bijvoorbeeld aan een junior communicatiefunctie of een functie waar het opbouwen en onderhouden van relaties centraal stond.

Je bent 32 uur per week beschikbaar, en werkt het merendeel van de tijd op ons kantoor in Amsterdam.

Wat bieden wij?

 • Werk dat er toe doet;
 • Veel flexibiliteit, ruimte, autonomie en vertrouwen;
 • Sensitieve en kundige collega’s;
 • Aandacht voor een gezonde werk/privé-balans;
 • Goed werkgeverschap (en het bewustzijn dat we ons daarin moeten blijven ontwikkelen);
 • Een baan voor 32 uur per week;
 • We hebben een strak inschalingsbeleid om scheve salarissen te voorkomen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van het aantal jaar relevante ervaring in een vergelijkbare rol, tussen de € 3.166 en € 4.441 per maand bij fulltime (40 uur per week);
 • Vakantiegeld (8%), 25 vrije dagen, ontwikkelbudget, een pensioenregeling en -bijdrage (10%), een sabbaticalregeling en een telefoonkostenvergoeding (tot €70 per maand). We hebben geen dertiende maand.

Solliciteer nu!

Update: de reactietermijn is verstreken en je kunt niet meer reageren op deze vacature.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag