• Menu

0 recente resultaten

Prioriteer mensen­rechten in de AI-verordening

Samen met andere Europese maatschappelijke organisaties pleiten wij voor wetgeving over Artificial Intelligence (AI) waarin de veiligheid van mensen centraal staat. In de aanloop naar de triloogonderhandelingen over de Europese AI-verordening op 6 december, stuurden we de Europese Raad een brief met dringend verzoek om mensenrechten te prioriteren.

In Europa en de rest van de wereld worden AI-systemen steeds vaker ontwikkeld en ingezet voor schadelijke en discriminerende vormen van overheidssurveillance. Zonder zinvolle regulering van het gebruik van AI bij rechtshandhaving, zal de AI-verordening zijn belofte om de veiligheid van mensen voorop te stellen niet waarmaken. De wet zal dan alsnog mensenrechtenschendingen toelaten.

Om mensenrechten te beschermen tegen deze snel ontwikkelende technologie, moeten de EU-lidstaten de bedreigingen van AI-toepassingen onder ogen zien. Daarom roepen we de Raad middels de brief op om van koers te veranderen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag