• Menu

0 recente resultaten

Wat hebben een gemeente, ministeries en de Europese Commissie (helaas) gemeen?

De genomineerden voor de Big Brother Awards 2022 zijn bekend: minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Bruins Slot, minister van Justitie en Veiligheid Yeşilgöz-Zegerius, burgemeester Halsema, en Eurocommissaris Johansson. Drie overheidslagen die naar dezelfde –teleurstellende– prijs dingen.

Eurocommissaris Ylva Johansson van Binnenlandse Zaken is genomineerd vanwege een Europees wetsvoorstel waarmee vertrouwelijkheid van communicatie op het internet wordt opgeheven. De Amsterdamse Burgemeester Femke Halsema is genomineerd voor het Top400 programma van de gemeente Amsterdam, waarmee de gemeente zich structureel indringend mengt in de levens van kinderen en jongvolwassenen.

Daarnaast maakt minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hanke Bruins Slot kans vanwege het faciliteren van de grenzeloze datahonger van de geheime diensten en het afbreken van het toezicht daar op.

Tot slot verdient minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius een nominatie voor haar poging de illegale surveillancepraktijken van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) te legaliseren.

De uitreiking van de Big Brother Awards vindt op 13 februari plaats in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Met naast de feestelijke uitreiking, ook spoken word artiest Onias LandsveldBekijk z'n werk op zijn website, kunst van Studio Julia JanssenLeer meer over Julia en haar werk op haar website en muziek van ShishaniLuister haar muziek hier.

Kaarten zijn nu beschikbaar op bigbrotherawards.nl. De genomineerde met de meeste stemmen ontvangt de Publieksprijs. Daarnaast kiest een jury een winnaar voor de Expertprijs en zetten we een privacyvoorvechter juist in het zonnetje met de positieve Felipe Rodriguez Award.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag