• Menu

0 recente resultaten

We stellen graag aan je voor: Nico Voskamp

Sinds augustus is Nico verantwoordelijk voor partnerships, donaties en nieuwe manieren van financiering bij Bits of Freedom. We zijn heel blij met zijn komst in deze nieuwe functie.

Nico stelt zich aan jullie voor:

"Een van de prettigste eigenschappen van het internet en technologie vind ik hoe makkelijk en fijn het ons leven vaak maakt. Sociale contacten onderhouden, je pakketje volgen, de weg vinden in een vreemde stad, je avondeten bestellen en afrekenen, samenwerken met je collega's, noem maar op. Waar ik ook vaak van sta te kijken is hoe hard de ontwikkelingen nog steeds gaan, hoe snel we aan alles lijken te wennen en hoe diep technologie en internet inmiddels met elk aspect van ons werk- en privéleven is verweven.

Door deze snelheid en reikwijdte ontstaan er nieuwe vraagstukken, problemen en uitdagingen waarover moet worden nagedacht en welke waar nodig moeten worden aangepakt. "Als iets gratis is, ben jij het product" vind ik altijd een mooie uitspraak. Sommige onderwerpen zijn inmiddels echter zo complex geworden dat specialistische kennis nodig is om controle en bewustwording te kunnen blijven waarborgen. Wanneer er door bedrijven of overheden onzorgvuldig wordt omgegaan met de vrijheid en privacy van het individu, vormt dat een directe inbreuk op de vrijheid en privacy van ons allemaal. Een samenleving waarin we offline kunnen houden van wie we willen houden, mogen zijn wie we willen zijn en stigmaloos ons beroep kunnen uitoefenen, verdient online dezelfde bescherming.

Ooit was ik van plan om professioneel danser te worden, tot mijn knie het opgaf. Ik ben daarna mijn loopbaan begonnen bij hét crowdfundingplatform voor kunst en cultuur waar ik vele makers en instellingen heb begeleid bij hun financieringsvraagstukken. Daar heb ik geleerd hoe belangrijk donateurs en partners zijn voor de legitimiteit, impact en draagvlak van een organisatie. Na bij bedrijven in een aantal verschillende branches te hebben gewerkt, ben ik enorm vereerd om nu bij te kunnen dragen aan het belang van privacy en communicatievrijheid op internet binnen onze samenleving bij Bits of Freedom.

Naast mijn werk doe ik de master Business Process Management & IT aan de OU."

We zijn erg blij dat Nico deze binnen Bits of Freedom nieuwe functie komt vervullen. Onze donateurs zijn ons heel dierbaar!

Zelf Nico welkom heten?

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag