• Menu

0 recente resultaten

Volg het Nationale Digitaliseringsdebat

Amnesty International Nederland, Open State Foundation, Waag en Bits of Freedom organiseren hét verkiezingsdebat over digitalisering. Onder leiding van debatleider Aldith Hunkar gaan kandidaat-kamerleden van CDA, D66, GroenLinks, Partij van de Arbeid (PvdA), SP en VVD met elkaar in gesprek. Live vanuit Studio Westhaven en jij kunt erbij zijn.

De rol van technologie

Datalekken, corona apps, politie-drones. Uit de hand gelopen fraudebestrijding en de (politieke) macht van socialemediaplatforms. Er viel in 2020 genoeg te beleven op het gebied van digitalisering. Dat is ook niet gek, want de rol van technologie in onze samenleving is enorm. Toch lijken we er nog slecht op voorbereid. Tijdens dit verkiezingsdebat voelen we de partijen aan de tand. Hoe kijken zij aan tegen het gebruik van zelflerende algoritmes door de overheid? Welke kansen zien ze? Zijn ze klaar om "big tech" met wet- en regelgeving te beteugelen? En waar liggen voor hen de grenzen van digitale surveillance?

Lees hieronder alvast over de kandidaat-kamerleden die aanschuiven. Je kunt het debat op woensdag 3 maart live volgen tussen 16:00 en 17:30 uur via digitaliseringsdebat.nl en op NPO Politiek.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag