• Menu

0 recente resultaten

We hebben een nieuwe samenstelling van ons bestuur

Het afgelopen jaar zijn er wat wijzigingen geweest in het bestuur van Bits of Freedom die we graag met jullie delen.

In het voorjaar hebben we afscheid genomen van Hermine Masmeyer, lid van het bestuur sinds begin 2015. Zij was algemeen bestuurslid met HR in de portefeuille, en zij heeft zich dan ook met name ingezet op dit thema. Daarnaast heeft ze veel bijgedragen aan het opzetten van ons beleid rondom strategisch procederen. We zullen haar persoonlijke betrokkenheid bij het team en juridisch advies enorm missen. We danken haar voor haar veelzijdige inzet voor de organisatie.

Hermine wordt opgevolgd door Janine Huizenga. Janine is hoofd van de afdeling Interactive / Media / Design bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Daarnaast is ze co-founder en nog steeds actief voor European Street Design Challenge en de Creative Cooperative. Van 1996 tot 2008 was Janine ontwerper en creative director bij Waag.

Clemens la Lau, penningmeester van het bestuur sinds 2016, heeft tevens het bestuur verlaten. Tijdens zijn lidmaatschap is de manier van begroten van de organisatie verder geprofessionaliseerd. Clemens heeft onder andere geholpen met het herstructureren van de meerjarenbegroting ten bate van een betere risico-inschatting en het inzichterlijker maken van onze financieringsbehoefte. We zijn Clemens bijzonder dankbaar voor zijn betrokkenheid en waardevolle bijdragen.

We hebben in Wiens van Asselt een nieuwe penningmeester gevonden. Wiens heeft tot zijn pensionering eind 2016 gewerkt in financiƫle beleidsfuncties bij kleinere overheidsorganisaties in de regio Amsterdam. Daarna heeft hij voor de afdeling Digitale Infrastructuur van de Humanities cluster van de KNAW de opzet voor de financiƫle informatievoorziening ontwikkeld. Nu werkt hij aan eigen fotoprojecten en is hij klokkenluider (bij de Grote Kerk van Edam).

We kijken er naar uit in de nieuwe samenstelling bij te dragen aan het succes van de organisatie en de strijd voor digitale burgerrechten!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag