We zoeken nieuwe donateurs

Vandaag lanceren we een donateurscampagne gericht op ons werk tijdens de corona-crisis. Want deze tijden vragen om extra aandacht voor onze rechten, om extra controle op de overheid en om extra wettelijke waarborgen. We zijn op zoek naar meer donateurs, zodat we dit werk kunnen doorzetten.

We hadden zo veel plannen voor dit jaar. Maar net als veel anderen moesten ook wij ons werk dit jaar volledig omgooien. Niet alleen omdat we opeens vanuit huis moesten werken, maar vooral omdat de de overheid verregaande maatregelen aankondigde. En dat waren er nogal wat. Je medische gegevens worden makkelijker gedeeld, een app maakt het uitlezen van jouw "gezondheidsstatus" mogelijk en je moet gevoelige informatie achterlaten in de horeca. Als het aan het kabinet ligt, wordt straks iedereen via zijn of haar telefoon gevolgd.

Gelukkig konden we snel schakelen. Door onze snelle reactie op de plannen voor een corona-app wisten we veel invloed te hebben op de discussie en zijn we tevreden over de technische inrichting van de app die binnenkort zal worden gelanceerd. Toch maken we ons nog zorgen en dringen we nu aan op wetgevingDe corona-app: technische vooruitgang, nog steeds een surveillancemiddel. die jou beschermt. Ook houden we de coronamaatregelen die het kabinet uitrolt goed in de gaten, en geven ongevraagd en gevraagd advies op deze maatregelen: achter de schermen en in de media. De meest recente? Een registratieplicht voor de horeca.  Wij vragen om een specifieke wet, heldere kaders, handvatten en sturing voor ondernemers en communicatie naar gasten over hun rechtenLees het artikel dat we hier over schreven

Sommige maatregelen zijn hard nodig. Maar die maatregelen mogen mensen en de samenleving niet onnodig beschadigen. Wij trekken aan de bel wanneer dat wel dreigt te gebeuren én denken opbouwend mee over hoe je onnodige inbreuken kunt voorkomen. Vind jij het ook belangrijk dat wij als waakhond de overheid scherp houden? Doneer dan nu!

Dit kan jij doen om te helpen

  • Voor de hand liggend natuurlijk, maar overweeg om donateur te worden. Dat kan al vanaf 5 euro per maand, maar vanaf 15 euro per maand krijg je er ons speciale We've got you covered pakket bij bestaande uit een mondkapje en webcamcover.
  • Ben je al donateur? Misschien vind je het leuk om daar over te vertellen en anderen aan te raden dat ook te worden. De beste reclame is immers mond-tot-mondreclame! Praat er over met je vrienden, familie of collega's.
  • Deel onze (natuurlijk trackingvrije) campagnewebsite corona.bitsoffreedom.nl op jouw sociale media, en vergeet niet ons even te taggen @bitsoffreedom of #bitsoffreedom
  • Stuur een mailtje naar mensen uit je netwerk waarvan jij denkt dat ze ons werk supporten. Het helpt als jij in de mail uitlegt waarom jij ons werk belangrijk vindt, en hen vraagt om ook te doneren.
  • Je kunt het We've-got-you-covered-pakket ook bestellen in onze webshop. Heb je ze binnen? Maak er een foto van, en deel deze online met een linkje naar onze campagnewebsite.
  • Wist je dat je ook bedrijfsdonateur kunt worden? Dat kan als je een eigen bedrijf hebt - ook als ZZP-er - maar misschien kun je ook eens in gesprek met je werkgever of ze willen overwegen donateur te worden? Zo support je internetvrijheid, en er zitten ook nog eens fiscale voordelen aan.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.