• Menu

0 recente resultaten

Fix je privacy: we werken aan een nieuwe toolbox!

De laatste jaren is de aandacht voor onze online veiligheid ontzettend toegenomen. In het nieuws zien we waarschuwingen voor hackers, negatieve verhalen over platforms als Facebook en verontrustende onderzoeken naar de manier waarop je online door bedrijven wordt gevolgd. Maar wat kun je daartegen doen? Wij werken aan een nieuwe versie van onze Toolbox, een toegankelijk en betrouwbaar overzicht van de handvatten die er zijn om jezelf online beter te beveiligen.

We geven de bestaande ToolboxBekijk de tips op onze huidige Toolbox een enorme update, met een nieuw design van MultitudeDesignstudio Multitude en nieuwe en bijgewerkte tips. Aan die tips werkt deze hele zomer een redactie bestaande uit 30 onderzoeks- en schrijfredacteuren. Dit zijn enthousiaste supporters van Bits of Freedom uit het hele land, die in juli en augustus een dag per week aan de Toolbox werken.

Toegankelijk & activerend

Bij deze update van de Toolbox letten we specifiek op de toegankelijkheid ervan. Ze moet juist voor mensen met weinig digitale kennis te gebruiken zijn, zodat iedereen zich beter kan beschermen online. Daarnaast willen we mensen praktisch helpen, maar weten we ook dat de keuzes die je maakt om je privacy te beschermen niet alleen maar technische keuzes zijn; het zijn ook politieke of morele keuzes.

Naast de tips willen we daarom ook een bredere vervolgstap aanbieden, waardoor we de gebruiker stimuleren om ook een bijdrage te leveren aan de strijd voor online vrijheid en privacy. Als je bent overgestapt van WhatsApp naar Signal, wil je misschien ook wel een berichtje naar al je vrienden sturen om dat ook te doen. Of een petitie ondertekenen tegen de macht van een platform als Facebook.

Test als eerste de nieuwe Toolbox

Kijk jij ook uit naar de lancering van de nieuwe Toolbox? En wil je ons helpen de beste versie te maken? Als je hier je mailadres achterlaat dan krijg je als eerste bericht over de test-versie van de Toolbox, en kun je er feedback op geven voor we de Toolbox officieel lanceren:

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Team Toolbox

De Toolbox-redactie die deze weken aan de slag gaat bestaat uit:

Alice, Anja, Bibi-Ann, Brian, Celeste, Dick, Duncan, Erik, Esma, Eva, Frens, Glenn, Harld, Idsard, Jasper, Leon, Liselotte, Maureen, Max, Mohammed, Najiba, Niels, Odin, Remco, Renushka, Robin, Ruben, Silvia, Suzan, Suzanne, Wessel.

De eindredactie is in handen van Nouska du Saar. Ze is een ervaren tekst- en onderzoeksredacteur en coördinator van projecten op het gebied van journalistiek en digitale veiligheid, zoals platform Publeaks.nl voor klokkenluiders en journalisten.

Het design wordt gemaakt door Multitude en de website wordt gebouwd door Instance.

We kregen steun voor dit project van het SIDN Fonds.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag