Google seizes crisis to legitimize mass surveillance

We zoeken een nieuwe penningmeester (vacature gesloten)

Opfrisser: Ook in tijden van corona willen wij geen massasurveillance

Voor het betrokken bestuur van Bits of Freedom zijn we per direct op zoek naar een penningmeester. Dit is een vrijwillige functie waarvoor een beperkte vrijwilligersvergoeding geboden wordt. Reageren kan tot vrijdag 22 mei.

Credits:
Sutirta Budiman

Wie ben jij?

Je hebt een achtergrond als accountant of financial controller. Je beschikt over bestuurlijke en toezichthoudende kwaliteiten, je kunt financiële kwesties inzichtelijk maken en hebt kennis van het opstellen van een begroting, meerjarenplanning en financieel jaarverslag. Daarnaast heb je affiniteit met de doelstellingen van Bits of Freedom.

Wat ga je doen?

Als penningmeester controleer je de financiën van de stichting, dat wil zeggen de begroting en jaarrekening. Je bent vanuit het bestuur het aanspreekpunt voor de directeur wat betreft het financiële beleid. Daarnaast bewaak je samen met andere bestuursleden de continuïteit van de stichting.

Je bent beschikbaar om één keer per kwartaal in Amsterdam te vergaderen. Incidenteel kan er een extra (telefonische) vergadering plaatsvinden. Daarnaast bespreekt de penningmeester drie tot vier keer per jaar met de directeur de financiën.

Wie zijn wij?

Bits of Freedom bestaat sinds 2009 en is een stichting met ongeveer tien medewerkers, zo’n 750 vrijwilligers en een bestuur en raad van advies. Het dagelijks werk wordt uitgevoerd door de vaste medewerkers in Amsterdam onder leiding van de directeur. Het bestuur van Bits of Freedom treedt op als werkgever.

Wat bieden wij?

Je werkt samen in een proactief, betrokken bestuur met expertise. Je bent direct betrokken bij een succesvolle idealistische organisatie die zich inzet voor een rechtvaardige samenleving. Dit is een vrijwillige functie waarvoor een beperkte vrijwilligersvergoeding geboden wordt.

Interesse?

Stuur je CV, een beknopte motivatie en twee referenten vóór 22 mei 2020 naar evelyn@bitsoffreedom.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met onze secretaris Judith Blijden via judith@bitsoffreedom.nl, of met onze directeur Evelyn Austin via mail of telefonisch op 06 26 89 51 24.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.