• Menu

0 recente resultaten

Kom naar de internetmarathon

Over het internet kunnen we uren praten. Dat doen we graag met jou erbij. Op 15 maart vindt een 12-uur durend interview over het internet plaats in De Balie. Ben jij er bij?

Dit evenement wordt vanwege het coronavirus verplaatst naar een nog te bepalen moment in september. Meer informatie vind je hier.

Van de kabels op de zeebodem naar de satellieten in de ruimte en van de meest-bezochte pagina’s op Wikipedia naar het dark web. Op zondag 15 maart duiken we met De Balie en meer dan 30 nationale en internationale gasten in de kosten en baten van 50 jaar internet. Te gast zijn politici, filosofen, gebruikers van het eerste uur én de generatie die het leven zonder Internet niet kent. We spreken de klok rond over de relatie tussen internet en de rechtsstaat, economie, filosofie, kunst, mensenrechten, het verleden, het heden en de toekomst. En we proberen de vraag te beantwoorden in wiens handen de macht op het internet is.

Gasten

De vaste interviewers van de avond zijn onze directeur Evelyn Austin en De Balie-directeur Yoeri Albrecht. Zij nemen je mee in een gesprek over tal van internet-gerelateerde onderwerpen verdeeld over zes verschillende rondes. We praten over de geschiedenis van het internet met onder andere Marleen Stikker en Valerie Frissen. Journalist Peter Pomerantsev, Renata Avila (Creative Commons) en Charlotte Godart (Bellingcat) gaan in gesprek over de strijd om macht en informatie.

Evgeny Morozov en Mark Deuze bespreken de staat van het publiek debat online en met Wilma Haan (Open State Foundation), Ingal Uitenhagen (Adyen) en Mary Jo Diepenveen (Microsoft) kijken we naar de nieuwe markten die door het internet zijn ontstaan. We vragen Lilian Stolk en Miriam Rasch naar de impact van nieuwe vormen van communicatie op onze samenleving, en praten met Maurits Martijn en Akin Unver over dataficatie. We vragen Kathelijne Buitenweg wat er speelt in de Tweede Kamer, en spreken met Ronald Prins en Huib Modderkolk over onze veiligheid.

Het programma begint op 15 maart om 12:00 en zal tot 23:59 duren. Het vindt plaats in debatcentrum De Balie in Amsterdam. Het grootste deel van het programma is in het Nederlands, maar omdat er ook internationale gasten aanschuiven zal een deel in het Engels zijn. Zien we je daar?

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag