Evelyn Austin nieuwe directeur vanaf 23 september 2019

Kennis is macht. Be A Knowledge Rebel!

Be A Rebel // Take action and donate
DOSSIER: Be a Rebel

Kennis is macht, dat geldt ook voor rebellen. Om tot een goede en veilige strategie voor je actie te komen speelt kennis over meekijkers een belangrijke rol. Daarom geven we je komende dagen tips over hoe jij je kan wapenen tegen surveillance.

Credits:
Scott Webb

Bedenk eerst welke informatie je wilt vinden

Waar kun je je nog ongezien door de stad bewegen? Welke informatie is er al over jou bekend? Hoe worden rebellen in de gaten gehouden? Wat kun je daar tegen doen? Dat zijn een heleboel vragen, en er zijn veel verschillende manieren om aan die informatie te komen. De komende dagen helpen we je een eindje op weg, beginnend met een overzicht van verschillende plekken waar je informatie kan opvragen.

Er zijn verschillende partijen in het bezit van jouw gedrag en gegevens. Afhankelijk van wat voor rebel jij bent zijn verschillende partijen van groter of minder groot belang. De eerste vraag kun je dus aan jezelf stellen: wat voor rebel ben jij? Waar vinden jouw acties plaats, en waar laat jij data achter? Voor wie is het interessant om informatie over jou te verzamelen? Als je weet welke partij jouw grootste of belangrijkste ongewenste volger is, weet je ook bij wie je moet zijn met de vraag wat er allemaal over jou bekend is.

Wil je weten wat bepaalde bedrijven of organisaties allemaal over jou weten?

Wil je er achter komen wat de politie allemaal over jou weet?

Je kunt ook de geheime diensten vragen om inzage.

Meer tips?

Hou onze website de komende dagen in de gaten. We leren je onder andere meer over WOB-verzoeken, surveillancebestendige kleding en online bescherming.

Support jij Bits of Freedom al? Laat je horen tegen meekijkende overheden en grote techbedrijven. Als we onze krachten bundelen kunnen we dit veranderen.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.