• Menu

0 recente resultaten

Luisteren de apps op je telefoon mee?

Regelmatig komt de vraag voorbij of apps op je telefoon stiekem met je meeluisteren. Maar is dat ook zo? Deze vraag stond centraal in de uitzending van 'De Zoekmachine' bij RTV Rijnmond. We gaven uitleg.

Vaak heb je het gevoel dat de advertenties die je online en in apps te zien krijgt wel heel erg overeen komen met wat je net met familie of vrienden besproken hebt. Logisch dus dat mensen zich zorgen maken dat hun gesprekken mogelijk stiekem worden omgezet in verhandelbare data.

Of apps stiekem met je meeluisteren is vaak niet zo eenvoudig te achterhalen. In veel gevallen is hier gelukkig geen sprake van,  maar er zijn inmiddels wel bedrijfjes actiefDe New York Times schreef in 2017 al over een bedrijf dat dergelijke diensten levert die de techniek en diensten leveren om via apps mee te luisteren waar je bijvoorbeeld op TV naar kijkt. En die techniek wordt ook daadwerkelijk ingezet in onschuldig lijkende games en andere apps.

De neiging van bepaalde bedrijven om nog meer van ons leven om te zetten in verhandelbare data bereikt inmiddels dus ook de microfoon, GPS en andere sensoren in onze telefoon.

In de uitzending 'De Zoekmachine' bij RTV Rijnmond geven we uitleg hoe dit werkt en wat je hiertegen kan doen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag