• Menu

0 recente resultaten

We zoeken een nieuwe directrice/directeur (want ik heb mijn vertrek aangekondigd)

Nadat ik ruim zes jaar directeur ben geweest bij Bits of Freedom zal ik per 1 januari 2020 vertrekken. De zoektocht naar mijn opvolger is al begonnen.

Bits of Freedom wil zichzelf blijven vernieuwen

Toen ik bij Bits of Freedom kwam werken had de organisatie de expliciete ambitie om de meest professionele en effectieve ngo van Nederland te zijn. Die ambitie is er nog steeds, en we willen die ambitie op een duurzame manier nastreven. Daarbij hoort dat de organisatie zichzelf permanent blijft vernieuwen en niet afhankelijk wordt van één persoon. Het is dus passend dat ik niet tot in het einde der tijden op deze plek blijf zitten en dat ik ruimte maak voor frisse ideeën en andere perspectieven.

Er staat nu een ijzersterk team

Op dit moment is het team van Bits of Freedom groter en sterker dan ooit (en dat is—door al het werk dat op ons afkomt—hard nodig). We zijn met zijn tienenDit is ons team (acht fte’s) en hebben ruim voldoende ervaring in huis om de overgang naar een nieuwe directrice/directeur soepeltjes te laten verlopen. Daarnaast is het bestuurDit is ons bestuur uitgebreid met een vijfde persoon zodat er meer capaciteit is om het proces te begeleiden.

Het is een voorrecht om bij Bits of Freedom te mogen werken

Als directrice/directeur van een ngo met een centrale rol in het maatschappelijk debat over digitale rechten en internetvrijheid heb je een geprivilegieerde positie. Het is fantastisch om elke dag te kunnen werken aan één van de meest urgente onderwerpen van dit moment. En dat dan ook nog eens binnen een hypercompetent team, en met de hulp van duizenden vrijwilligers en donateurs die dat werk óók belangrijk vinden. Ik gun het iedereen om dit soort werk te mogen doen.

Mijn persoonlijk plannen zijn nog onduidelijk

Eerlijk gezegd heb ik nog geen idee wat ik hierna ga doen. Het plan voor nu is dat ik in 2020 zo lang en langzaam mogelijk op reis ga. Daarna zal ik me ongetwijfeld op één of andere manier bezig gaan houden met de rol die technologie speelt in onze samenleving. Ik kan nu wel alvast beloven dat ik niet voor één van de techgiganten zal gaan werkenFacebook Hires Up Three of Its Biggest Privacy Critics. Als je op de hoogte wilt blijven van wat ik ga doen, dan kan dat het beste via mijn persoonlijke nieuwsbrief:

De zoektocht naar een nieuwe directrice/directeur is begonnen

Sinds vandaag staat de vacature voor een nieuwe directrice/directeur online:

Het is de bedoeling dat deze persoon na de zomer aan de slag gaat en dat ik de nieuwe directrice/directeur nog een aantal maanden kan ondersteunen bij de start van de functie. We horen het graag als jij de perfecte kandidaat bent of kent!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag