Foto: Jeroen Mooijman (CC BY-NC-ND 4.0)
Who profits from period trackers?

Big Brother Awards in de media

Big Brother Awards 2018: de uitdagingen van data
DOSSIER: Big Brother Awards

Dinsdag kregen de Kamer Van Koophandel en minister De Jonge de Big Brother Awards 2018 toegekend. We selecteerden enkele hoogtepunten uit de berichtgeving.

Radio 1 Journaal

Het NOS Radio 1 Journaal maakte een uitgebreide reportage en sprak daarbij juryleden en mensen die hun stem hadden uitgebracht. Presentator Jurgen van den Berg sprak een woordvoerder van de Kamer van Koophandel die vooral veel begrip wilde tonen voor de irritaties die ze opwekken, waarmee ze hem tot een verzuchting bracht: “Doé er wat aan!”

Het Parool

De Parool-rubriek Schuim, dat dagelijks de hoofdstedelijke socialites volgt, was uiteraard ook aan haar stand verplicht om de Award-avond te bezoeken. Hoe dat tot de opmerkelijke kop boven het artikel leidde, kan je hier lezen.

Radio Eenvandaag

In aanloop naar de Big Brother Awards riep het programma Radio Eenvandaag Bits of Freedom-medewerker Esther Crabbendam uit tot 'Optimist van de dag'. Ze sprak een positieve column uit over Kirsten Fiedler, de winnaar van de Felipe Rodriquez award, en de groeiende beweging voor internetvrijheid en online privacy.

Algemeen Dagblad

Zaterdag besteedde het Algemeen Dagblad al uitgebreid aandacht aan de Big Brother Awards. Daarbij werden enkele kandidaten uitgelicht, waaronder het bedrijf Teleperfomance, waar de werknemers boos zijn omdat ze tot op het toilet worden achtervolgd door de datahonger van hun werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.