• Menu

0 recente resultaten

My Data Done Right gelanceerd: check je gegevens!

Bits of Freedom lanceert vandaag My Data Done Right. Een website die jou meer grip geeft op je gegevens. Vanaf nu kan je bedrijven en instellingen heel eenvoudig vragen welke gegevens ze over jou hebben, en hen vragen om ze te corrigeren, te verwijderen of over te dragen.

Maak werk van je recht

Sinds 25 mei, precies 5 maanden geleden, gelden er nieuwe privacyregels in Nederland en de rest van de Europese Unie. Op basis van deze regels heb je verschillende rechten waarmee je in theorie meer grip kan krijgen op je gegevens. Maar je rechten moeten geen papieren werkelijkheid blijven. Deze rechten gaan pas echt leven als je hier eenvoudig gebruik van kan maken. Daarom hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan My Data Done Right.

Verzoeken genereren en bijhouden

Met My Data Done Right kan je eenvoudig een inzage-, correctie- of verwijderverzoek opstellen, of een verzoek om je gegevens over te dragen. Je hoeft dus niet meer in al die privacyverklaringen te zoeken naar de relevante contactgegevens. Voor ruim 1000 organisaties hebben wij die gegevens alvast verzameld. Ook hoef je zelf het verzoek niet op te stellen. Op basis van je input wordt je verzoek automatisch gegenereerd. Je moet het alleen zelf versturen.

Daarnaast zijn er nog een paar andere handige functies. Je kan per mail of in je agenda een reminder ontvangen over je verzoek, zodat je niet vergeet dat je het verzonden hebt. Ook kan je verzoeken in het Engels genereren. Binnenkort komt er ook een optie om je ervaringen met ons te delen.

Samenwerking in Europa

De lancering vandaag is het startpunt voor de verdere ontwikkeling van My Data Done Right. De database met organisaties willen we samen met vrijwilligers blijven uitbreiden. Daarnaast willen we My Data Done Right toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen in de Europese Unie.

Samen met andere digitale burgerrechtenorganisaties en vrijwilligers werken we aan versies van My Data Done Right voor andere landen en taalgebieden. Wil je ons hierbij helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Dank!

My Data Done Right was er nooit gekomen zonder alle hulp van de vele vrijwilligers die informatie hebben verzameld voor de database met organisaties. Ook de hulp van onze internationale stagiair Mary DuBardZij was deze zomer werkzaam bij ons op kantoor. met het opzetten van Weblate en het testen van de website was onmisbaar.

De website is ontwikkeld in samenwerking met Jean Jacques WarmerdamWebsite van Jean Jacques en Aleksandar TodorovićWebsite van Aleksandar. Het ontwerp van de website en huisstijl is van de hand van Ruben DoornweerdDe website van Ruben en Design DaysWebsite van Design Days heeft vrijwillig visuals ontworpen voor social media.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag