• Menu

0 recente resultaten

NPO ontmantelt tracking wall

Goed nieuws! De NPO maakt een einde aan de tracking wall in haar app. Voortaan kan je dus programma’s van de publieke omroep kijken zonder dat je kijkgedrag wordt gedeeld met adverteerders en andere partijen.

Begin dit jaar schreven we uitgebreidDe blogpost waarmee het allemaal begon. over hoe de NPO app je dwong om je persoonsgegevens af te staan om gebruik te kunnen maken van een publieke dienst. Nadat diverse mediao.a. dit artikel in de NRC. dit oppikten, er KamervragenDe Kamervragen met antwoorden. volgden en we samen met de ConsumentenbondDe brief die we met de Consumentenbond stuurden. om opheldering vroegen, kondigdeHet antwoord van de NPO op onze vragen. de NPO aan om met een oplossing te komen voor de tracking wall.

Opt-in keuze

Die oplossing is er nu eindelijk voor alle Android en Apple gebruikers van de app. Voortaan wordt je kijkgedrag niet standaard in kaart gebracht door adverteerders en andere partijen als je gebruik maakt van de app.

Na het installeren van de update (laatste versie) krijg je het volgende scherm te zien waarin je je keuze kan aangeven:

Als je niets in dit scherm wijzigt en meteen op 'Sla op en ga door' klikt, zal je kijkgedrag niet gedeeld worden.

De keuze die je maakt is vervolgens altijd aan te passen via de instellingen van de app.

Advertenties blijven wel

Overigens krijg je nog steeds advertenties te zien als je niet akkoord gaat met het laten volgen van je kijkgedrag. Het verschil is dat hiervoor geen gegevens over je kijkgedrag verzameld zullen worden door adverteerders en andere partijen.

Tracking wall ontmanteld

Het duurde even, maar we zijn blij dat na al onze druk samen met de Consumentenbond de NPO zich aan haar woord houdt en de tracking wall in haar app heeft ontmanteld!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag