• Menu

0 recente resultaten

Bits of Eindhoven organiseert haar eerste meet-up!

Wil jij bijdragen aan het werk van Bits of Freedom en ben je woonachtig in (omgeving) Eindhoven? Kom naar de eerste Bits of Eindhoven meet-up!

Praktisch

Bits of Eindhoven is een lokale groep voor en door vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan de doelstellingen van Bits of Freedom. De eerste meet-up van Bits of Eindhoven zal plaatsvinden op woensdag 20 september om 19:30 uur. De locatie is Leefcafe Spiegelbeeld, Dommelstraat 22 in Eindhoven.

De bijeenkomst is informeel en vooral bedoeld om kennis te maken met elkaar en ideeen uit te wisselen over wat een lokale groep in Eindhoven zou kunnen ondernemen. Jelle heeft het initiatief genomen voor deze groep, maar om echt van start te gaan is een kernteam nodig van 3 á 4 mensen, met uiteenlopende vaardigheden. Denk dus alvast na over wat jij het komende jaar zou willen bijdragen, of wat voor hulp jij nodig hebt om jouw plannen te realiseren.

Bits of Eindhoven

Jelle Raaijmakers heeft het initiatief gekomen om in Eindhoven aan de slag te gaan als organisator. Zelf zegt hij erover:

"De afgelopen 20 jaar heb ik mij vol overgave op mijn passies van software development en IT gestort, waar informatiebeveiliging en privacy haast vanzelfsprekend in het verlengde van liggen. Dit heeft me een bijzonder perspectief gegeven op de manier waarop er op internet wordt omgegaan met persoonlijke gegevens en hoe gemakkelijk wij deze zaken soms accepteren.

Ik geloof dat privacy hoog in het vaandel te krijgen is door een combinatie van het creëren van bewustwording, het ontwikkelen van hands-on ervaring met persoonlijke databeveiliging en het opzetten van communities die zich hard maken voor deze onderwerpen. Bits of Freedom sluit perfect aan op die overtuiging en ik kan niet wachten om hier met hun hulp privacy events te gaan organiseren!"

Wat doet een lokale groep?

Bits of GroningenOp groningen.bof.nl vind je meer informatie over de activiteiten van Bits of Groningen. is onze eerste lokale groep. De afgelopen anderhalf jaar organiseerden vrijwilligers in Groningen lezingen, droegen ze bij aan lokale discussies, bemanden ze de Mobiele Wasstraat op het Bevrijdingsfestival en organiseerden ze Privacy Cafés. Op sleutelmomenten hielp Bits of Groningen met het verspreiden van onze oproepen en het voeren van campagne.

Word organisator in je eigen stad

In je eigen stad aan de slag? Stuur Evelyn een mailtje om erachter te komen hoe we je kunnen helpen: evelyn.austin@bof.nl

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag