De week van Huxley’s dystopie, de Ierse lobby van Facebook en 1 miljoen Vim-exits

9 juni: de Bits of Freedom web-in voor jouw freedom.nl

Parodieën straks een zeldzaamheid op het internet

Een jonglerende tech-CEO, de Internet-of-CyberTechnoHashtagpubquizDe Internet-of-CyberTechnoHashtagpubquiz, de geschiedenis van digitaal activisme uit eerste hand, privacy in Hollywood en de toekomst van het internet of things. Dit en meer komt 9 juni aan bod tijdens de livestreamHou mij op de hoogte van de web-in over internetvrijheid. We beginnen om 8 uur ‘s ochtends en komen twaalf uur lang het bed niet uit, zeker niet voordat er 500 nieuwe donateursWord ook donateur van Bits of Freedom zijn voor Bits of Freedom. Die krijgen daar meekijkvrije e-mailaccounts van @freedom.nl voor terug.

 

Een web-in?

Geïnspireerd door de Bed-in for Peace van Yoko Ono en John LennonWat was de Bed-in ook alweer? houden we een marathonsessie vanuit een hotelkamer in het Volkshotel met de boodschap dat internetvrijheid niet vanzelfsprekend is.

Dit wordt gepresenteerd door de even getalenteerde, maar minder langharige Christel van de Craats en Roel Maalderink. Zij ontvangen verschillende gasten en belichten telkens een andere kant van internetvrijheid: van praktische tips om jezelf te beschermenGa zelf aan de slag met onze internetvrijheid Toolbox en innovaties van onze favoriete diensten en de wetenschap, tot het vinden van balans in digitale tijden. Zoveel gave gasten, it makes you #wannacryOmdat het kan.

Waarom freedom.nl?

Omdat die domeinnaam lit is, en alleen al daarom wil jij er ook mee mailen. [jouw naam]@freedom.nl klinkt toch fantastisch? In samenwerking met Soverin Check de dienst van Soverinkunnen wij vaste donateurs vanaf 10 euro per maand meekijkvrije mail aanbieden. Daarmee e-mail je zonder dat je mailprovider je profileert, en laat je zien dat ook jij geeft om internetvrijheid.

Waarom doen we dit?

Internetvrijheid is niet vanzelfsprekend: veel bedrijven en overheden offeren privacy van burgers op voor controle, om met nieuwe technologieën ons tot in extremen te profileren en in een hokje te plaatsen. Steeds vaker tasten ze onze vrijheid steeds verder aan. Het is belangrijk dat er dan een tegenstem is die opkomt voor het belang van de burgerBekijk hier de dossiers waar wij ons voor inzetten. Die tegenstem zijn wij. Wij komen op voor jouw internetvrijheidDit is onze missie.

Dus voor die ene dag in het jaar richten wij de aandacht op onszelf. Want Bits of Freedom is onafhankelijk, maar om onafhankelijk te blijven zijn we afhankelijk van donateurs. Kijk op 9 juni live meeOp 9 juni kan je de livestream hier volgen en help ons om die 500 nieuwe donateurs te vinden!

Onze campagne wordt gesponsord door StartPageStartpage, in samenwerking met het VolkshotelVolkshotel, Fast Moving TargetsFast Moving Targets, SoverinSoverin, KesselsKramerKesselsKramer en Van Lennepvan Lennep.

 

 

 

 

  1. piet lut

    AANGEZIEN IK NERGENS ANDERS KAN REAGEREN OP DE VERANDERING QUA FORMAT OP JULLIE WEBSITE DOE IK DAT MAAR EFFE HIERO:

    V E R S C H R I K K E LIJK

    kan dat ajb weer terug?

  2. Web-in van Bits of Freedom: meisjes, internet en vrijheid | L i n d a D u i t s

    […] door de Bed-in for Peace van Yoko Ono en John Lennon hield Bits of Freedom een ‘web-in’ om donateurs te werven. De digitale burgerrechtenorganisatie hield een marothonsessie vanuit het […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.