Kamp schrapt verbod prijsdiscriminatie: verwacht maar toch teleurstellend

Politie gaat discussie over Nationaal Dreigingsbeeld niet écht aan

Waar luisterde jij precies twee maanden geleden naar?

In het AD staan vandaag grote stukken over het Nationaal Dreigingsbeeld van de politie. Dat gaat natuurlijk over belangrijke onderwerpen, waaronder over de opsporing van verspreiders van beelden van kindermisbruik. Dat is zo belangrijk dat wij vinden dat daar een goede discussie over moet plaatsvinden. Onbegrijpelijk dus dat de politie dit interview al geeft zonder het rapport ook te publiceren.

Bits of Freedom reageert niet totdat het rapport online staat

Wij worden nu door media benaderd om hierop te reageren. En gezien de inhoud van het interviewLees hier het stuk in het AD is dat met goede reden - het lijkt onder andere te gaan over versleutelingBekijk hier ons dossier over versleuteling, de bewaarplichtBekijk ons dossier over de bewaarplicht, de rol van private bedrijven als Facebook en Google; allemaal onderwerpen waar wij ons al lang mee bezig houden.

De kans is groot dat naar aanleiding van dit interview veel gezegd wordt over waarom internetvrijheid verder aangetast moet worden. Toch hebben wij besloten er nu niet op te reageren. Als het er is, zullen we het rapport zeker lezen. Dan kunnen we er ook pas zinnige dingen over zeggen. Tot die tijd vinden we het vooral bizar dat de politie juist over zo'n belangrijk onderwerp het gesprek blijkbaar niet met open vizier wil aangaan.

  1. Erik

    Dat rapport ligt natuurlijk in concept in de la en afhankelijk van de reactie van de kritische pers, voor zover die nog bestaat, gaat er een beetje aan geknutseld worden. Misschien komen er zelfs nog wel een paar leuke ideetjes naar boven om het draagvlak te verhogen (kinderporno, terorrisme).
    Niet reageren is een strakke zet, goed gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.