Vrijwilligersvacature: Developer (PHP/CSS) en designer gezocht voor Europese campagne [gesloten]

We stellen graag aan je voor: Helma de Boer

Dutch House of Representatives passes dragnet surveillance bill

We zijn ontzettend blij dat Helma ons als vrijwilliger helpt met het schrijven van blogposts. Op dit moment is ze druk met het tikken van achtergronden over het snijvlak tussen internetvrijheid en privacy.

Helma de Boer“Je zonder zorgen vrij kunnen bewegen en je eigen keuzes kunnen maken in je leven, vind ik erg belangrijk. Inwoners van ons land moeten zo vrij mogelijk zijn. Maar als je keuzes maakt, maak je soms ook beslissingen die fout zijn. Die moeten je niet buitenproportioneel kunnen worden nagedragen. De komst van het internet is in dat opzicht een aardverschuiving in onze maatschappij: wat vroeger lokaal gebeurde, was te overzien en kon worden vergeten. Tegenwoordig kunnen gebeurtenissen enorm worden uitvergroot via het internet en ze zijn dan niet meer weg te gummen.

Daar komt voor mij Bits of Freedom om de hoek. Niet iedereen is zich even goed bewust van de risico’s van al het digitale moois en ik wil graag mijn steentje bijdragen om het internet zo open en tegelijkertijd zo veilig mogelijk voor iedereen te houden. Dat betekent niet dat ik alle oplossingen heb, maar wel dat ik over de digitale ontwikkelingen wil meedenken en terughoudend wil zijn waar dat nodig is. Ik ben ervan overtuigd dat ook mensen die zich helemaal niet interesseren voor ‘de gevaren van’, profijt hebben van wat degenen bereiken die zich wel met het onderwerp bezighouden.”

  1. A. Smit

    ben benieuwd naar de 1e blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.