• Menu

0 recente resultaten

De Week

Crappy robots, Facebookonderschrift en 0xDUDE. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Wist je dat Facebook probeert om bij elke foto die je upload automatisch een soort onderschrift te bedenken? Adam Geitgey heeft een browser-plugin gemaakt waarmee je vrij makkelijk kunt zien wat de Facebook algoritmes denken dat er op jouw foto’s staat. Dat kan soms erg verrassend zijn.
  • Danah Boyd publiceerde op haar blog drie interessante artikelen deze week: Hacking the Attention Economy, Did Media Literacy Backfire? en Why America is Self-Segregating. Ze gaan alle drie over de relatie tussen technologische ontwikkelingen en de media.
  • Chris van ‘t Hof volgde een jaar lang de heroïsche zoektocht van Victor Gevers (beter bekend als 0xDUDE). In dit laatste artikel in de reeks schrijft hij over de persoonlijke offers die hij heeft moeten maken om in één jaar tijd 690 beveiligingslekken te vinden en te melden (bij 590 organisaties in 71 landen).
  • Terry Winograd is één van de pioniers op het gebied van kunstmatige intelligentie. Strategy+Business schreef een prachtig profiel over hem.
  • Er is weer een leverancier van spionagesoftware gehackt. Motherboard schrijft over de 900GB aan data die er buitgemaakt is bij Cellebrite, leverancier van een apparaat waarmee je gegevens uit heel veel verschillende telefoons kunt trekken (ook als je het wachtwoord van die telefoon niet hebt). Hackers kunnen bijvoorbeeld bij bewijs wat van telefoons van verdachten is getrokken. De Nederlandse politie maakt ook gebruik van deze software (misschien straks ook om op afstand te hacken?). Dit laat maar weer eens zien welke grote risico’s kunnen kleven aan het gebruik van dit soort spionagesoftware.
  • De Electronic Frontier Foundation heeft samen met comedian Baratunde Thurston een korte video gemaakt over het belang van het versleutelen van websites met HTTPS.
  • Wij zijn (sinds EMF Camp afgelopen zomer) fan van HEBOCON, de crappy robot competitie. Bekijk op Facebook de HEBOCON pagina of op YouTube het filmpje over het wereldkampioenschap van 2016.

 

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag