• Menu

0 recente resultaten

De Week

Klikken met Tegenlicht, Voices from DARPA en The Cyber volgens Trump. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • ‘What makes you click?’ Als je deze aflevering van Tegenlicht nog niet gezien had, doe dat dan snel. Over hoe jij online en ongezien overtuigd wordt om te kopen, te doen en zelfs te stemmen. Aanrader!
  • Trump en Clinton spraken tijdens hun eerste onderlinge debat ook over “The Cyber”. Benieuwd wat Trump erover zei?
  • Je bent extreem voorspelbaar. Ontdek het zelf en doe de test bij de Dutch Cowboys.
  • In the Robot Skies komt 8 oktober uit. Een film over een liefdesverhaal in een politiestaat in de nabije toekomst waar drones sleutelrollen in spelen.
  • DARPA (jeweetwel, Defense Advanced Research Projects Agency, de bakermat van het internet..) heeft een podcast! Voices from DARPA #1 gaat over moleculen.
  • Soms worden we moe van al het geklaag over sociale media. Daarom genoten we extra hard van dit artikel bij the New York Times , waarin de auteur stelt dat hoewel het internet niet het einde betekend heeft van alle ongelijkheid in de wereld, sociale media nog steeds de potentie hebben om individuen te bevrijden… door middel van privacy. “[Social] media has, in its own way, provided us a means of generating other selves. We just haven’t yet learned to set them free.”
  • Op zoek naar een goede quiz om je weekend mee te vullen? Zoek niet langer, maar doe hier de grote emoji quiz.
  • Hoe moeten we de rol van digitale grootmachten Google en Facebook precies duiden? Een lezenswaardig stuk bij the Guardian met veel goede links naar andere artikelen en een heldere analyse van de schaduwzijde van de machtsconcentratie van deze twee partijen.

 

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag