Laat providers niet voor eigen rechter spelen

Lineke Sneller en Maxim Februari versterken onze Raad van Advies

The lobby-tomy 9: lessons of the lobby. What will the Netherlands do?

Het verheugt ons zeer dat onze Raad van Advies is uitgebreid met twee nieuwe leden. We stellen Lineke Sneller en Maxim Februari graag aan jullie voor.

Lineke Sneller is hoogleraar Interne beheersing, in het bijzonder IT Value, bij Nyenrode Business Universiteit. Naast haar werk bij Nyenrode is Lineke onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Achmea, ProRail en CCV, en non-executive director van Ortec international. Ze is voorzitter van het externe auditcommittee van Wigo4IT en partner van het Bureau voor Management & ICT. In de afgelopen jaren heeft Lineke diverse CIO- en directieposities bekleed, bij Vodafone, Tele2, InterfaceFLOR en PTT Post. Daarnaast is ze voorzitter geweest van de IT-beroepsvereniging Ngi, en lid van de raad van advies van de Vereniging van Registercontrollers.

Maxim Februari is schrijver en rechtsfilosoof. Hij is geïnteresseerd in de invloed van technologie op recht, politiek en bestuur. Sinds 2008 is hij lid van het zelfstandig adviescollege DEGAS (Dutch Expert Group Aviation Safety), hij schrijft romans, essays en wekelijks een column op de opiniepagina van NRC Handelsblad.

We vinden het een voorrecht dat Lineke en Maxim ons de komende tijd van advies gaan voorzien! Onze Raad van Advies bestaat uit prominenten met kennis op het gebied van recht, politiek, media en communicatie, kunst, technologie en het bedrijfsleven. De Raad van Advies komt eens in de zes maanden bij elkaar en geeft dan aan de hand van een discussiestuk met vragen advies aan Bits of Freedom. Deze vragen hebben meestal betrekking op de middellange-termijn strategie van Bits of Freedom. De leden van de Raad van Advies worden voor vier jaar gekozen.

  1. MatthijsK

    Geweldig, wat een mooie uitbreiding! Maxim Februari heeft op verschillende momenten een aantal zorgen die nauw aansluiten bij velen van ons (óók) als onderbuikgevoel sluimert: vraagstukken over autonomie, vrije wil, kikkers en pan, en de noodzaak aan technologiekritiek door alfa’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.