• Menu

0 recente resultaten

De Week

Wachtwoordflirts, een alternative CIA en ?. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Bij Planet Money zat er afgelopen week een herhaling van een eerder gepubliceerde podcast. In When Women Stopped Coding wordt onderzocht hoe het komt dat het aandeel vrouwen (in de VS) dat informatica studeert vanaf midden jaren tachtig is gekelderd, terwijl het bij rechten, medicijnen en de bètawetenschappen gewoon is blijven groeien.
  • Bij informatiebeveiliging heb je het over de CIA triad: Confidentiality, Integrity en Availibility. De meeste aanvallen op het internet gaan ten koste van confidentiality. Bruce Schneier schrijft op Motherboard dat aanvallen op het Internet of Things meer om integrity en availability zullen gaan en dat dus consequenties gaat hebben in de fysieke wereld. In dezelfde week was er natuurlijk meteen een mooi voorbeeld: huisdieren die geen eten kregen omdat er een server down was.
  • De Nederlandse versie van Motherboard schreef een ontluisterend stuk over de mate waarin Nederlandse politieke partijen zich wel of niet aan de cookiewetgeving houden.
  • Vine- en YouTube-ster Jack Johnson vroeg de gebruikersnamen en wachtwoorden van zijn loyale volgers om vervolgens vanuit hun Twitter account gepersonaliseerde video’s online te zetten. The New York Times noemt het de virtuele equivalent van een jongen die door het slaapkamerraam van een meisje naar binnen sluipt.
  • In een heel leesbaar artikel legt Adam Geitgey uit hoe automatische gezichtsherkenning werkt.
  • Tot slot: Karin Spaink pleitte in haar column voor een andere manier van radicalisering aanpakken. Eentje waarin burgerrechten versterkt worden, geld wordt gepompt in het onderwijs en de burgerzin versterkt wordt.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag