• Menu

0 recente resultaten

De Week

I love you, ben je poreus en big data vs kleine mensen. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Dit weekend is op de Correspondent de documentaire Citizenfour te bekijken, een film die je absoluut een keer gezien moet hebben! Je kunt er ook over verder praten met Peter Koop en onze eigen Rejo Zenger.
  • Over wie of wat zou dit citaat gaan? “One of the failure modes was this really hysterical tendency for it to say, ‘I love you’ whenever it got confused
  • Door de abstracte term big data vergeten we soms dat het gewoon over mensen gaat. De originele titel is van dit stuk slaat dan ook de spijker op z’n kop: Big Data is actual small, personal and very human“.
  • Micah Lee van The Intercept vergelijkt drie versleutelde messaging apps voor je: Signal, Allo en WhatsApp. Als je nog meer tips wilt om je eigen privacy beter te beschermen kan je altijd onze Toolbox gebruiken. Trouwens, Tactical Tech heeft ook een nieuwe toolkit uitgebracht, hij heeft ‘Holistic Security‘.
  • Deze zaterdag vieren we de verjaardag van George Orwell door webcams en camera’s te versieren met feesthoedjes. Doe je ook mee? Misschien doet Mark Zuckerberg ook mee, hij plakt wel zijn webcam af.
  • “Everybody has become porous.” Marshall McLuhan FTW!
  • In het geval van een onontkoombaar ongeluk, wil je dan liever een zelfrijdende auto waarbij de inzittende omkomt of waarbij de passant op straat omkomt? Het antwoord op die vraag blijkt sterk af te hangen van of jij de eigenaar bent van die auto of niet. En de kopers van die auto’s sturen de vraag in de markt, maar dat kan weer vergaande consequenties hebben voor de rest van de samenleving. In the Guardian een interessant stuk over ethische vraagstukken rondom zelfrijdende auto’s.
  • Handig! Firefox gaat ons eindelijk van context laten switchen binnen de browser zelf, dus je hoeft niet meer cookies te delen tussen werk- en privégebruik van je browser.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag