• Menu

0 recente resultaten

We hebben een nieuwe samenstelling van ons bestuur

In het bestuur van Bits of Freedom hebben deze maand een aantal wisselingen plaatsgevonden waar we iedereen graag van op de hoogte stellen.

Lonneke van der Velden volgt Joris van Hoboken op als voorzitter. Joris is onderzoeker op het gebied van internet en digitale rechten aan New York University en de Universiteit van Amsterdam en is lange tijd het gezicht geweest van het bestuur van Bits of Freedom. Hij heeft vanuit het bestuur een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwe start van Bits of Freedom in 2009, onder leiding van Ot van Daalen. Na een rol als secretaris en penningmeester, was Joris vanaf begin 2011 voorzitter van het bestuur. Joris draagt nu het voorzittersstokje over. We zijn blij dat hij nog een tijdje betrokken blijft als algemeen lid, onder andere om bij te dragen aan het werven van fondsen. Met Lonneke heeft Bits of Freedom wederom een betrokken voorzitter die de organisatie ondertussen door en door kent. Lonneke is postdoctoraal onderzoeker op het gebied van data activisme en docent bij de afdeling Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam en was secretaris van het Bits of Freedom bestuur sinds 2012.

Manon Oostveen is de nieuwe secretaris van Bits of Freedom. Manon werkt op het Instituut voor Informatierecht (IViR) aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze onderzoek doet naar privacy en gegevensbescherming in de context van big data.

Remmelt Vetkamp, penningmeester sinds 2010, neemt afscheid van het bestuur. Tijdens zijn lidmaatschap heeft Remmelt het budget van Bits of Freedom zien verdubbelen tot ruim een half miljoen euro per jaar en de organisatie volwassen gemaakt op het gebied van de financiële huishouding en verantwoording. We zijn Remmelt bijzonder dankbaar voor zijn betrokkenheid en waardevolle bijdragen aan het bestuur.

Clemens la Lau is de nieuwe penningmeester. Clemens is de financial controller van de Nederlandse start-up Blendle en werkt daarnaast op een accountantskantoor. Hij volgt met grote interesse het privacydebat. Met Clemens heeft het bestuur opnieuw een persoon met veel kennis van zaken voor het overzien van de financiën.

Hermine Masmeyer, lid van het bestuur sinds begin 2015, blijft algemeen lid van het bestuur. Hermine is eigenaar/directeur van het European Centre for Human Rights Training en van Curious Minds Unlimited. Daarnaast werkt zij als rechter-plaatsvervanger in de rechtbanken Amsterdam en Zwolle.

Het bestuur van Bits of Freedom heeft als taak om richting te geven aan de organisatorische strategie. Het bestuur is de formele werkgever en verantwoordelijk voor het vaststellen van het financieel beleid van de stichting. Het is daarnaast mede belast met het werven van fondsen. Hier is een compleet overzicht van alle huidige bestuursleden met hun functies en achtergrond.

We kijken er naar uit in de nieuwe samenstelling bij te dragen aan het succes van de organisatie en de strijd voor digitale burgerrechten!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag