• Menu

0 recente resultaten

Terugblik Google-Examen: Hoeveel weten we nou?

De zaal zat vol, het eerste balkon was gevuld, zelfs op het tweede balkon van Paradiso zaten mensen afgelopen donderdagavond letterlijk in de schoolbankjes, klaar om mee te doen aan het Google-Examen dat we samen met de Amsterdamse poptempel organiseerden. De vraag vooraf was: Google weet veel van jou, hoeveel weet jij over Google? The day after weten we in elk geval een stuk meer!

Onder leiding van Joris Luyendijk en met de duiding van acht experts, kreeg het publiek dertien vragen over de tech-gigant. We begonnen met een paar vragen om er in te komen.
Schermafbeelding 2016-06-10 om 11.41.07

Na een supersnelle geschiedenis van Google, kwamen we al snel terecht bij een aantal fascinerende projecten waar moederbedrijf Alphabet zich zoal mee bezig houdt. Van de vriendelijke, bijna ontroerende robot Pepper, en de pil van Calico die na het inslikken voortdurend iemands lichaam scant om onder andere vroegtijdig kanker te detecteren tot AlphaGo dat de wereldkampioen go onlangs versloeg. Dit werd geïllustreerd aan de hand van fragmenten waarbij onder andere Sergey Brin, Larry Page en Eric Schmidt zelf aan het woord waren.

Ook waren er behoorlijk lastige vragen. Weet jij bijvoorbeeld het antwoord op deze?Schermafbeelding 2016-06-10 om 11.56.09

Na de bewondering voor de enorme ambities en het gebruiksgemak van zoveel diensten, kwamen we langzaam bij het punt waarop Luyendijk de aanwezigen in de zaal de vraag stelde of we eigenlijk wel op ons gemak zijn met de positie die Google / Alphabet lijkt te gaan hebben in onze toekomst.Schermafbeelding 2016-06-10 om 12.01.498% van de deelnemers heeft er alle vertrouwen in, 25%, drukte op twee, 58% heeft behoefte aan een tegenkracht maar weet niet hoe, terwijl 7% wel wist uit welke hoek die moet komen.

We willen Paradiso en specifiek programmamaakster Lisa Boersen expliciet bedanken voor alle research, tijd en liefde die in deze avond zat. Het was waarschijnlijk lastiger dan velen zich hadden voorgesteld. Aan het einde van de avond bleek dat niemand alle vragen goed had. En voor iedereen die er niet bij kon zijn, dit Noogler petje had je kunnen winnen… als je had verloren.
Schermafbeelding 2016-06-10 om 12.13.20

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag