• Menu

0 recente resultaten

7 dingen die we leerden van jullie input op onze agenda

Zaterdag vroegen we input op onze koers en focus voor 2016. In het zonnige Utrecht kwamen we met z’n dertigen bij elkaar om te brainstormen. Dank aan alle aanwezigen voor jullie harde werk en voor het met een open vizier constructief meedenken. Deze zeven dingen hebben wij van jullie geleerd.

 

bof-1

Verlies het bedrijfsleven niet uit het oog. Bits of Freedom richt zich veel op overheidsbeleid omdat we denken dat hier structurele verbetering te realiseren valt. Jullie drukten ons op het hart ook het bedrijfsleven niet uit het oog te verliezen.

bof-2

Maak de Mobiele Wasstraat beschikbaar. Daar werken we hard aan. We hopen in 2017 een kant-en-klaar, diy, sustainable, flatpack-bouwpakket beschikbaar te kunnen stellen zodat individuen en collectieven door heel Nederland zonder veel moeite een Mobiele Wasstraat kunnen bemannen.

bof-3

Zorgen om de zorg. Het wordt ook door jullie gevoeld: juist de meest kwetsbare mensen in de samenleving lopen het risico slachtoffer te worden van gebrekkige gegevens- en privacybescherming. Vooral de zorgsector kwam ter sprake en daarbij was aandacht zowel voor zorgverleners als zorgbehoevenden. Er is zonder twijfel behoefte aan een Nederlandse organisatie die dit onderwerp op zou kunnen pakken (wij zijn die organisatie overigens niet).

bof-4

Bepaal positie over het wel of niet voeren van rechtszaken. Jullie vroegen ons om na te denken over het voeren van rechtszaken. Daar zijn we mee bezig!

bof-5

Niet vergeten om te lachen. Door de aard van ons werk moeten we vaak bekritiseren en waarschuwen. Hoewel we ervoor proberen te zorgen dat onze inbreng in het debat voornamelijk constructief is, werd er terecht opgemerkt dat we soms wat meer de aandacht mogen vestigen op de positieve uitgangspunten van ons werk: de rechten die we proberen te beschermen en promoten.

bof-6

Meer zichtbaarheid en ondersteuning bieden aan vrijwilligers en vrijwilligersprojecten. Het afgelopen jaar hebben onze vrijwilligers een paar hele toffe dingen gedaan. Zo is bijvoorbeeld de Internetvrijheid Toolbox gelanceerd en ging Bits of Groningen van start. Bits of Freedom zou proactiever deze initiatieven onder de aandacht moeten brengen en laten zien wat er allemaal in ontwikkeling is. Voor de ondersteuning en succes van de initiatieven zelf, maar ook om nieuwe sympathisanten en vrijwilligers aan te trekken.

bof-7

Nu we het er toch over hebben: Bits of Groningen is awesome. Een aantal vrijwilligers uit Groningen was aanwezig om te vertellen over hun plannen en wensen, en om anderen aan te sporen zelf ook zo’n informele bijeenkomst te starten. (Ook jij kunt op de hoogte blijven…)

 

Tot slot
Naast deze heldere punten die we mee zullen nemen in ons werk, kwamen er ook een hoop creatieve campagneidee├źn voorbij, van apps en add-ons tot met papier in de hand de straat op. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? Stel of plaats ze hieronder of stuur ons een mailtje. Het enige dat ons nog rest is af te sluiten met dat ene beeld dat de dag samenvat:

dancing-dude

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag