• Menu

0 recente resultaten

De Week

IT girls, catchers en 24 uur met Fred. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Amalia Ulman ging in vijf maanden van gewoon meisje naar ‘IT girl’, had een break down en krabbelde er met behulp van kale smoothies weer bovenop — en dat allemaal netjes gedocumenteerd op Instagram. Maar wat bleek? Het was allemaal een performance van de in 2011 afgestudeerde kunstenaar. Deze week verscheen er een mooi stuk over.
  • Een IMSI catcher is een valse zendmast waar alle mobiele telefoons in de buurt contact mee maken, in plaats van met de mast van hun eigen provider. Maar hoe weet je nou of een IMSI catcher wordt ingezet? Door een IMSI catcher catcher te gebruiken, natúúrlijk. Vice heeft een heel tof filmpje waarin zij onderzoeken hoe het in Engeland gebruikt wordt: mobiele versies tijdens demonstraties, of een kastje vlakbij het parlement bijvoorbeeld. Maar het onderzocht ook de producenten van die apparaten en hoe kritisch zij zijn op hun opdrachtgevers.
  • Fred Teeven was tot voor kort staatssecretaris van Veiligheid en Jusitie. Nu hij weer in de Kamer zit, heeft hij meer ruimte voor wat informelere momenten in de media. Zo was hij bij Theo Maassen te gast in ‘24 uur met‘. Dat ging voor een deel over de beruchte Teeven-deal, maar het geeft ook een mooi beeld van de man. Om een of andere reden vonden wij het moment met de banaan heel grappig.
  • Big data in de handen van een klein aantal partijen kan concurrentie belemmeren, zo waarschuwt Eurocommisaris Vestager. En daarmee kan privacy een serieus mededingingsvraagstuk worden.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag