Van geld en gedoe naar gratis en gemakkelijk

Dinsdag 16 februari: informatiebijeenkomst Hackvoorstel

Samsung zorgt niet goed voor zijn klanten, klanten klagen Samsung aan
DOSSIER: Politie

Vlak voor de kerst heeft staatssecretaris Dijkhoff het hackvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd. We maken ons grote zorgen over de risico’s van dit voorstel voor de veiligheid van burgers. Op dinsdagavond 16 februari organiseren we daarom een informatiebijeenkomst om het wetsvoorstel en de consequenties ervan te bespreken. Er is ruim tijd voor vragen. Voorkennis is niet vereist.

Waar gaat deze wet over?
Met het hackvoorstel kan de politie computers, iPads of smartphones hacken, maar ook bijvoorbeeld auto´s, gehoorapparaten en alarmsystemen van huizen. Alles wat op het apparaat staat of wat ermee gecommuniceerd wordt zou kunnen worden afgeluisterd, meegekeken en gekopieerd of verwijderd worden. Maar ook de camera kan worden aangezet, of de microfoon of de GPS, om het zo in een spionage-apparaat te veranderen. Om in te breken op computers kan de politie het best gebruik maken van bestaande of nog niet ontdekte zwakheden. Zo wordt de politie geprikkeld om deze zwakheden niet te melden maar juist om ze achter te houden en te misbruiken. Dit staat averechts op het veiliger maken van de samenleving in het algemeen en van de online apparaten van alle Nederlanders in het bijzonder.

Wat gaat er gebeuren?
We zullen het wetsvoorstel uitgebreid bespreken. De volgende onderwerpen komen in elk geval aan bod:

  • Welke nieuwe bevoegdheden er worden voorgesteld;
  • De nut en noodzaak van de wet;
  • De consequenties van het voorstel voor de cyberveiligheid.

 

Het wetsvoorstel moet alsnog van tafel
Als het de staatssecretaris menens is met het veiliger maken van de samenleving, dan moet dit voorstel van tafel. We zullen er de komende tijd alles aan doen om te zorgen dat dat gebeurt. Tijdens deze avond zullen we ook daar kort bij stilstaan.

Praktische informatie
Datum: Dinsdag 16 februari
Tijdstip: Inloop 18.30 uur, we beginnen om 19.00 uur tot tot plusminus 20.30 uur.
Adres: Bits of Freedom, Bickersgracht 208 in Amsterdam.
Aanmelden: Stuur een mailtje naar evelyn.austin@bof.nl om je aan te melden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.