Internationale coalitie vraagt regeringsleiders encryptie te steunen

De Week

All hands on deck: zet je in tegen het hackvoorstel!

Het wijdst verspreide gedicht ooit, websites met overgewicht en technologie versus de wet. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Bruce Schneier schreef eind vorig jaar een interessante column voor CNN waarin hij naar aanleiding van het tijdelijk blokkeren van Whatsapp in Brazilië pleit voor een meer effectieve manier van het reguleren van technologie.
  • We hebben recentelijk één van de fantastische spreekbeurten van Maciej Cegłowski naar het Nederlands vertaald en op ons blog gepubliceerd. Afgelopen week heeft hij een nieuw verhaal op zijn site gezet: The Website Obesity Crisis. Door het aantal MBs van websites te vergelijken met klassieke Russische literatuur laat hij op hilarische wijze zien hoe opgeblazen het huidige web is. Zijn advies: terug naar de basis: HTML, CSS en alleen als het echt niet anders kan wat Javascript.
  • Bijna vier jaar geleden stapte journalist Dan Gillmore over op Linux. In een artikel op Medium zegt hij daarover: “I’d recommend this move to lots of folks — not everyone, by any means, but to anyone who isn’t afraid to ask some occasional questions, and especially anyone who gives some thought to the trajectory of technology and communications in the 21st Century. Most of all, to people who care about freedom.
  • Lees hier hoe het ‘masspoem4u’ gelukt is om vanuit het hackerscongres 32C3 een gedicht in de logs van ongeveer 30 miljoen servers te krijgen.
  1. Martijn Bos

    Super…toch weer artikelen die ik (zegt natuurlijk niks) niet kende.
    tnx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.