• Menu

0 recente resultaten

32C3: Wat wij niet gaan missen

Elk jaar organiseert Chaos Computer Club de Chaos Communication Congress. Tussen kerst en oud en nieuw is het Congress Centrum Hamburg een walhalla voor hackers, crypto-nerds, programmeurs en 3D-fanaten, en voor onderzoekers, journalisten, kunstenaars, activisten en juristen met een interesse in digitale communicatie en digitale rechten.

Er gebeurt in die paar dagen ontzettend veel. Naast bijpraten met bekenden, thee drinken en veel Mate consumeren, zijn dit de talks waar wij het meest zin in hebben. Ben jij er ook bij? Laat het ons weten! Mocht je niet af kunnen reizen naar Hamburg: een groot deel van de conferentie wordt opgenomen.

En dan nu: de uit de hand gelopen lijst must-sees…

NSA-Untersuchungsausschuss: Zwischen Aufklärungswillen und Mauern aus Schweigen
In deze talk van Anna van Netzpolitik vertelt zij over het onderzoek in Duitsland naar de NSA-onthullingen en de rol van de Duitse geheime dienst. Super interessant en leerzaam en een goed model hoe een parlementair onderzoek er in Nederland ook uit zou kunnen zien.
Wanneer: 27 december, 12:45

How the Great Firewall discovers hidden circumvention servers
De Great Firewall of China maakt gebruik van een probing system om servers te vinden die gebruikmaken van encryptie om deep packet inspection te omzeilen. In de talk wordt onder andere besproken hoe de GFW werkt en hoe je ‘m zou kunnen trollen.
Wanneer: 27 december, 17:15

Ten years after “We Lost The War”
Rop Gonggrijp en Frank Rieger komen met een brede analyse van de huidige surveillance- en digitale rechtenproblematiek en wat de hacker community kan doen om ervoor te zorgen dat we er in de toekomst beter voor staan.
Wanneer: 29 december, 18:30

Safe Harbor
Max Schrems, winnaar van onze Felipe Rodriguez Award, komt nog een keertje uitleggen hoe Safe Harbor juridisch precies in elkaar steekt en hoe we nu verder moeten.
Wanneer: 29 december, 17:15

the possibility of an army
Constant Dullaart heeft een Facebook-legertje opgericht om politieke, culturele en artistieke gevechten te leveren om aandacht op het net. Deze ‘Phone Verified accounts’ worden door hem ingezet naar analogie van hoe de Britten Duitse soldaten gebruikten in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.
Wanneer: 29 december, 22:00

A New Kid on the Block
Centralisatie van internetdiensten en monopolisatie van de markt is een groeiend probleem. Privacyvriendelijke diensten gaan kopje onder nog voor ze de markt goed en wel hebben kunnen betreden. Katharina Nocun bespreekt de voorwaarden voor nieuwe, gedecentraliseerde diensten om te slagen op de sociale netwerkenmarkt.
Wanneer: 30 december, 12:45

Crypto Wars Part II
Een historisch overzicht van de Crypto Wars inclusief een blik op het huidige speelveld van EFF’s Kurt Opsahl is natuurlijk onmisbaar.
Wanneer: 30 december, 12:45

When Algorithms Fail in Our Personal Lives
Caroline Sinders is onderzoeker bij IBM. Geïnspireerd door de vader die door Facebook geconfronteerd werd met zijn gestorven dochter speelt zij met contexten die door algoritmes moeilijk begrepen worden. Ze doet dit in de vorm van een ‘Social Media Break Up Coordinator’.
Wanneer: 30 december, 14:00

Het hele programma vind je hier. Laat ons hieronder weten waar jij naar uit kijkt!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag