• Menu

0 recente resultaten

De Week

Superscary Sesame Credits, Skywalker en Schnitzler. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Wat doe je als het je als eerste gelukt is om de iPhone en de Playstation 3 te hacken? Een weddenschap aangaan met Elon Musk over het maken je eigen zelfrijdende auto aangaan uiteraard! George Hotz is lekker bezig.
  • Eleanor Saitta, ofwel Dymaxion, is er helemaal klaar mee: iedereen is bezig met het maken van apps en andere manieren waarmee je veilig berichtjes kunt sturen. Heel belangrijk natuurlijk. Maar er zijn zoveel meer en andere problemen voor organisaties en personen die veilig én zonder privacyinbreuken hun werk willen kunnen doen: denk aan alternatieven voor gezamenlijke kalenders en andere tools om het werk makkelijker te maken. Die zijn er nu niet, of nog niet functionerend genoeg. Wij worstelen zelf ook met onze zoektocht naar alternatieven. Voor welke dienst zou jij graag een veilig alternatief willen gebruiken?
  • 16 december ontwaakte de Force, wat de vraag opriep of Luke Skywalker wel echt een held is of juist een terrorist. Hij voldoet namelijk aan alle kenmerken van een geradicaliseerde jihadist. Of hij de rol van Obi Wan op zich neemt als jihadistische recruiter, is nu te zien Star Wars Episode VI: The Force Awakens.
  • Evil gamification van sociale controle. Je hebt misschien al weleens gehoord van het Chinese systeem om een sociale kredietscore aan haar burgers toe te kennen. Op boingboing staat nu een video van Extra Credits die het je nog eens indringend uitlegt hoe het werkt en wat de consequenties zullen zijn. Scary.
  • Hij is al uit september, maar als je hem nog niet hebt gelezen dan is dat toch echt wel de moeite waard. De Privacy Rede van filosoof Hans Schnitzler. Vol met heerlijke neologismen en een scherpe analyse van de huidige ‘strijd om de geest’.
  • In een mooie aflevering van de Note to Self podcast wordt er aandacht besteed aan het meest recente project van Marina Abramović. Zij is ervan overtuigd dat ons brein al miljoenen jaren amper veranderd is en moeite heeft om de technologische ontwikkelingen bij te benen. Ze heeft een methode ontwikkelt om onze aandacht terug te winnen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag