• Menu

0 recente resultaten

De Week

Cupcakes, datalekken en emoji overlords. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Jaap-Henk Hoepman heeft kritiek op het Keys Under Doormats artikel van een aantal bekende cryptografen. Hij is ervan overtuigd dat de technische argumenten tegen een door de overheid gemandateerde toegang tot versleutelde communicatie niet de sterkste zijn. Door ons te richten op de techniek is er wellicht niet genoeg aandacht voor de politieke, rechtsstatelijke en morele argumentaties.
  • Ons Zwartboek Datalekken is alweer een paar jaar offline, maar deze ontluisterende omschrijving van het totale gebrek aan informatiebeveiliging bij Phone House had er perfect bij gepast. Hulde aan Sijmen Ruwhof voor zijn geduld en voor het opschrijven van de lessen waar elk bedrijf naar zou moeten kijken.
  • Het deep web is veel meer dan illegale-alles. Dat bewees cybertwee afgelopen maand met hun deep web bake sale, waar anonieme internetgebruikers met Bitcoins glitter-rijke cupcakes konden kopen. Wel eerst de Tor Browser Bundle installeren.
  • Dat Shadowy Emoji Overlords net als werknemers uit andere beroepsgroepen hun eigen jaarlijkse conferentie hebben, had ons natuurlijk niet moeten verbazen. Toch maakte dit verslag van Liat Berdugo over de 39ste Internationalization and Unicode Conference, dat juist vanwege zijn verrukkelijke normaalheid aan het absurde grenst, ons erg blij.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag