• Menu

0 recente resultaten

De Week

Twee keer Tor en huurlingen op Facebook. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Als #stiekemgate één ding uitstekend illustreert, dan is het wel dat parlementaire controle op de geheime diensten ook niet alles is. Zie hier, hier, hier, hier en hier. Het zwaartepunt van het toezicht op de AIVD en MIVD zou dus niet daar moeten komen te liggen. En dat is wat de minister nou juist wel wil. In zijn voorstel voor een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten mag ook de Tweede Kamer het oordeel van toezichthouder CTIVD, over de inzet van de bevoegdheden van de geheime diensten, naast zich neerleggen.
  • In een interview met Micah Lee bespreekt Snowden digitale zelfverdediging, de mogelijkheid van technologie om verandering te bewerkstelligen, en zijn ervaringen met Twitter. “There were a few days when people kept tweeting cats for almost an entire day. And I know I shouldn’t, I have a lot of work to do, but I just couldn’t stop looking at them.”
  • We dachten dat we alles wel voorbij hadden zien komen op het gebied van ad bots, non human traffic en de markt voor valse sociale media-profielen. Maar iets is niet echt des internets als kunstenaar Constant Dullaart het niet geduid heeft. In zijn project The Possibility of An Army doet Dullaart een ‘Duits’ leger van huurlingen uit de dood herrijzen. Op Facebook.
  • Google, Brinkhof, SIDN fonds en Greenhost reiken de Internetscriptieprijzen uit in respectievelijk de categorieën internet en economie, internet en recht, internet en maatschappij- of geesteswetenschappen, en internet en technische wetenschappen. Ben jij een masterstudent afgestudeerd op een internet-gerelateerd onderwerp? Dan loont het misschien wel om hier even een kijkje te nemen.
  • Tot slot: deze prachtige visualisatie van het Tor-netwerk wilden we jullie niet onthouden…

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag