We stellen graag aan je voor: Jurjen de Haan

Plak je webcam af met een Bits of Freedom-sticker!

De Week

Wil jij liever geen hoofdrol in je eigen versie van Super Stream Me? Zelfs de landelijk officier van justitie Cybercrime van het Openbaar Ministerie adviseerde het een tijdje terug: het is verstandig om jezelf te beschermen tegen voyeuristische webcam-hackers door een sticker over je camera te plakken.

Wij zijn het daar van harte mee eens en proberen het jullie makkelijk te maken met onze eigen Bits of Freedom-sticker voor over je webcam.

Een stickerpakket kost € 7,50 en kan je met dit formulier bestellen. Je krijgt tien stickers toegestuurd, genoeg om je vrienden en familie te voorzien van een webcam-hackvrije laptop of telefoon.

 1. Wim ten Brink

  Het lijkt mij gewoon eenvoudiger om geen webcam op je PC aan te sluiten. Alleen, laptops en mobiele telefoons worden standaard geleverd met een ingebouwde webcam en tegenwoordig zelfs twee webcams.
  Het nadeel van een sticker is dat je deze vervolgens weer moet verwijderen als je deze wel een keer wilt gebruiken. (B.v. omdat je tijdens een event foto’s wilt maken. Wees dan ook zo verstandig om gewoon een hoesje voor je telefoon te kopen die de camera afdekt als deze dicht zit. En klap je laptop dicht als je deze niet gebruikt. Mensen zijn gewoon te lui hiervoor.

  • Anoniem

   Beste Wim, Op mijn iMac zit standaard een webcam ingebouwd. Dus het klopt niet wat jij zegt.

 2. Wim ten Brink

  Overigens, leuk dat jullie met Tjunk samenwerken maar ik bestel er net een t-shirt en bij het afrekenen via PayPal word ik doorgestuurd naar Buckaroo die om mijn email adres voor PayPal vraagt!
  Waarom heeft Buckaroo dat nodig? Waarom registreren ze dat? En wat doen ze vervolgens met mijn email adres? Daar kan ik niets over terugvinden.
  Gelukkig hoef ik het niet in te vullen maar ik zou het vervelend vinden indien Buckaroo vervolgens gaat spammen op mijn PayPal alias.

  • Daphne van der Kroft

   Ha Wim, Eigenlijk zou je deze vraag aan Tjunk moeten stellen. Het ziet ernaar dat zij Buckaroo als ‘payment provider’ gebruiken. Dat is handig omdat ze dan meerdere betaalmogelijkheden aan kunnen bieden aan hun klanten en toch maar één keer een integratie hoeven te maken. Het zorgt er inderdaad wel voor dat jouw gegevens bij meerdere partijen beschikbaar komen. Vermoedelijk gebruikt Buckaroo vooral jouw Paypal adres om je een bevestiging van het wel of niet succesvol betalen te kunnen sturen. Wij hebben nog van niemand klachten gehoord dat Buckaroo ze zomaar mail stuurt na een betaling. Mocht je dit toch nog een probleem vinden, dan vindt Tjunk het vast geen probleem als je contant komt betalen.

 3. Roy

  Hoi, sommige mensen hebben hun webcam nodig.

  • Daphne van der Kroft

   Ja, dat hebben we zelf ook wel. Daarom zijn we ook nog aan het kijken naar andere mogelijkheden. Als het zover is, laten we dat weer op deze site weten!

 4. f

  stukje isoleertape a € 0,001 erover. bijkomend voordeel: geen sticker-lijm residue itt….

  • Daphne van der Kroft

   Dat kan natuurlijk altijd! Zet je daar dan met een stift “Bits of Freedom” op? 🙂

 5. nathreee

  Of je zorgt ervoor dat je een goede firewall hebt, en niemand behalve jij dingen op jouw pc installeert. Dan hou je zelf de controle over je webcam.

 6. LS

  Goede actie! Keep up the good work.

 7. Leon Stout

  Ach leuke actie hoor en en €7,50 betalen voor een stickervel is natuurlijk een leuke verdienmodel maar daarmee pak je het probleem niet bij de bron aan.

  Pak de fabrikanten aan die laten weing keuze over dan dat je ALLEEN maar laptops kan kopen met de zo langzamerhand verplicht ingebouwde webcam met mic.

  Waarom is het niet mogelijk om die webcam cam met mic optioneel in je laptop te krijgen?

  Waarom kan ik tegenwoordig geen laptop meer kopen zonder ingebouwde webcam met mic?

  Zou het niet veel verstandiger zijn dat BOF zich daar op gaat richten namelijk KEUZE VRIJHEID!!!!

 8. Lucas

  Zijn de stickers er nog?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.