‘Blockchainiacs’ en onafhankelijkheid

Jouw mening over de geheime diensten? Laat je horen!

Persbericht: Nederlanders kunnen reageren tegen voorstel sleepnet geheime diensten
DOSSIER: Geheime diensten

Vandaag lanceren we een website waarmee je in drie makkelijke stappen je mening kan geven over het voorstel voor een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten van minister Plasterk: wiv.bof.nl. De minister wil dat de geheime diensten al onze communicatie kunnen afluisteren – of dat nu een telefoontje is, e-mails, berichten in appjes of een bezoek aan websites – en ons gedrag kunnen analyseren. Dit zou de meest vergaande bevoegdheid zijn die de diensten ooit hebben gehad.

Tot en met 1 september 2015 kan iedereen reageren op het voorstel via de internetconsultatie. Maar wetsteksten zijn vaak lang en moeilijk geschreven. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan reageren op wetsvoorstellen die hem of haar raken. Daarom maken we het met deze tool makkelijker om jouw eigen mening over de belangrijkste punten in het voorstel te formuleren én te laten horen.

Dus wacht niet langer en begin nu!

 1. Erik Van Campe

  Het komt er toch maar op neer dat iedereen dient gecontroleerd te worden en dit van de morgen tot de avond. Wij zijn hier op aarde gekomen met een bepaalde doelstelling die we vrijelijk willen verrichten, zodat het nutteloos en waardeloos is om mensen aan banden te leggen. Op deze wijze gaan we naar een maatschappij toe waar het vingertje belangrijk wordt en daar wil ik niet in leven.

 2. 33

  de bekende 1% elite hebben alle macht maar ze zijn doodsbang dat kwijt te raken aan de 99% wereldburgers. Daarom is controle nodig. zij vinden n.l. dat geen een mens zelfstandig beslissingen kan nemen maar zij beslissen wel over 99% van de rest van de bevolking.
  Alleen een chip in je hand ontbreekt nog maar daar zijn ze al hard mee op weg. Binnen 5 jaar is dat al een feit.

 3. T.T.

  Als we hier serieus over willen praten dan moeten we eerst onder ogen komen dat de veiligheidsdiensten/regeringen dit willen gebruiken om ONS te controleren/bespioneren. Onze data als ruilmiddel voor andere data. Dus een sleepnet is precies wat ze nodig hebben. In dat opzicht hebben ze gelijk als ze zeggen dat ze het nodig hebben. Maar voor de vangst van terroristen is al lang aangetoond dat het niet werkt. Het is als zoeken naar een naald in een berg met naalden en dan de berg vergroten. En dan komen we bij het volgende, alles is gestoeld op 9/11, 7/7, Madrid, Charlie Hebdo,enz. Maar zo lang we blijven geloven dat dit echte terroristische aanslagen waren dan lopen we altijd achter de feiten aan. We handelen dan uit angst voor iets dat grotendeels gemanipuleerd is. Dus redeneren vanuit die positie is krankzinnig. We moeten begrijpen dat zij het probleem gecreëerd hebben, wij bang worden en zij ons deze oplossing aanreiken. Problem-Reaction-Solution. Remember GCHQ… ze gingen de AIVD/MIVD helpen. Hier is het dan! Ze liegen, dus waarom gaan we een eerlijk antwoord verwachten?

  Los van het feit dat dit niet mag gebruikt worden om de massale tap te verantwoorden vind ik het niet meer dan logisch dat politici met toezicht niets te maken hebben. Als er een verdenking is naar een bepaald persoon en de veiligheidsdiensten willen iemand volgen dan moeten daar minimaal 1 maar liever meerdere rechters naar kijken voordat er ook maar iets mag gebeuren. En jaarlijks moet openbaar gemaakt worden wie er gevolgd is en wat er mee bereikt is. (los van lopende zaken natuurlijk) Verder zou een onafhankelijke toezichthouder wenselijk zijn maar daar bedoel ik niet de CTIVD mee. Zij zijn verre van onafhankelijk!

  En de uitwisseling met buitenlandse diensten vind ik schandalig! Wat is de reden van deze ‘bulk’ uitwisseling? Anders dan ons profileren voor economische doeleinden en het controleren van de massa/opsporen van dissidentie? Uitwisselen van gecontroleerde gegevens van echte misdadigers/terroristen lijkt mij het maximale maar ook daar zet ik mijn vraagtekens bij want deze politici zijn gewoon niet te vertrouwen. Hoeveel activisten staan er wel niet op de no-fly list…? Hoeveel wistleblowers zijn er al wel niet verdacht gestorven…? Geen rechters, geen bespioneren…punt! En zeker geen uitwisselen, wat gebeurd er als iemand iets in NL doet wat legaal is maar wat verboden is in een ander land…gaan ze je dan uitleveren? Het verbaasd me elke dag weer hoe onze zogenaamde leiders haar eigen volk verraad.
  Grappig hoe we na de onthullingen van Snowden (wat eigenlijk oud nieuws was) nu zijn gaan accepteren dat we allemaal bespioneerd worden. I.p.v. het terugdraaien van deze fascistische/stasi praktijken zijn we met z’n allen gaan geloven dat het nodig is…rara hoe komt dat? Can anybody say false-flags!
  Uiteindelijk gaat dit het einde van de vrijheid van meningsuiting betekenen… Welcome to te 21st century!

 4. Anoniem

  Laat ze maar eens bij elke bevoegdheid -vooraf- aantonen -waarom- ze het nodig hebben.
  Verwacht je dat ze stoppen bij onze mobieltjes? Deze dingen zijn al bijna een chip in onze hand.
  Laat ik het even extrapoleren: Nog even en we worden geforceerd om hersenimplantaten te laten aanbrengen, waar is de grens?

  Het gaat niet om de technologie maar of we de intenties van onze OVERheid kunnen vertrouwen…

  • Daphne van der Kroft

   Het aantonen van de noodzaak voor een nieuwe bevoegdheid wordt ook vereist door het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dat is dus ook een punt waar we de aandacht voor vragen.

 5. Hurkens T

  Wordt steeds gekker nog even en dan moeten ze zeker weten welk wc papier ik gebruik.

 6. Wilfried

  VPN is your friend 😉 elke “veiligheidsdienst” is juist hetzelfde ze doen er alles aan om iedereen te bespioneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.