• Menu

0 recente resultaten

Help EDRi: onze David tegen de Brusselse Goliaths

Van de privacyverordening en de bewaarplicht, tot netneutraliteit, cybercrime en online handhaving van auteursrechten; veel van onze wetgeving heeft een basis in Brussel. Gelukkig bestaat EDRi, European Digital Rights. Dat is de koepelorganisatie van 33 digitale burgerrechtenorganisaties in heel Europa. De mensen die daar werken zijn onze helden, want zij nemen het voor Europese internetgebruikers op tegen de grote jongens.

Internetvrijheid wordt een steeds groter onderwerp. Met big data, the internet of things en de groeiende datahonger van overheden wordt ons werk steeds breder. Al die ontwikkelingen houden niet op bij landsgrenzen en zijn ook onderwerpen in Europees verband. EDRi houdt alle Europese ontwikkelingen in de gaten en samen met hem proberen we beleid zo te beïnvloeden dat de grondrechten van de internetgebruikers beter beschermd worden. En het Europarlement heeft geen 150 leden, zoals in Nederland, maar het zijn het er 751. En daar heb je niet alleen een regering en een parlement, maar een Europees Parlement, Europese Commissie én een Raad van Ministers. En zowel inlichtingendiensten als de grote techbedrijven hebben daar veel meer ruimte om keihard te lobbyen.

Daarnaast vervult EDRi ook een verbindende functie tussen ons en de andere organisaties. Zo wisselen we kennis en ervaringen uit. Dat is onmisbaar. Daardoor zijn we met z’n allen sterker dan de som der delen.

Als je deze belangrijke organisatie wilt steunen, dan is dit het moment. In 2015 eindigt de financiële basis voor een van de vier medewerkers van EDRi. Jij kunt ze helpen met een donatie, of deel hun oproep via Twitter of Facebook. Hun campagne loopt aanstaande vrijdag af, dus dat wordt heel spannend!

EDRi-former_02_FreedomOfExpression-300x300EDRi-former_03_RuleOfLaw-300x300   EDRi-former_04_Transparency-300x300EDRi-former_01_Privacy-300x300

 

 

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag