• Menu

0 recente resultaten

De week in 343 woorden

We snappen het, de interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. En er is meer in de wereld. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: alles wat je deze week over internetvrijheid had kunnen lezen, kijken of luisteren in 343 woorden.

Het nieuws van de week

Deze week ging de Eerste Kamer akkoord met een wijziging van de
cookiewet. De wetswijziging moest iets doen aan de overdaad van cookiemeldingen waar
eindgebruikers mee geconfronteerd werden, maar creƫert haar eigen
problemen: impliciete toestemming is voortaan toegestaan. Daarnaast laat
de nieuwe wet veel vragen onbeantwoord. Floris vatte het deze week samen in The Good, The Bad, The Ugly.

Een aantal if-I-were-you-I-would-reads

  • ProPublica publiceerde een artikel over Werner Koch, de man achter Gnu Privacy Guard. Dat is vrije e-mail encryptiesoftware die gebruikt wordt voor populaire encryptietools als GPGTools, Enigmail en GPG4Win. Veel internetbeveiligingssoftware wordt overeind gehouden door vrijwilligers die het met kleine donaties moeten doen, en bij GPG is het niet anders. Hoe vet is het dan ook dat na het artikel Koch zowel structurele als eenmalige financiĆ«le steun toegezegd heeft gekregen waarmee hij weer even vooruit kan. Hear, hear!
  • De aanbieders van mobiele telefonie zijn gewend om heer en meester te
   zijn over het netwerk dat ze hun klanten aanbieden. Daar konden ze goed
   geld mee verdienen. Steeds vaker bieden diezelfde aanbieders nu ook
   internettoegang via WiFi-netwerken aan. Diego Vincentin vraagt zich af
   wat de consequenties zijn jou als gebruiker.
  • De Snowdenleaks gaan rustig door en in dit geval is er een gelekt document wat een aardig inzicht geeft in de problemen van de NSA waar de dagelijkse internetgebruiker ook mee kampt: hoe zorg je er nou voor dat je niets mist, zonder dat je teveel overload krijgt? Maak hier kennis met Lovely Horse, het NSA-programma dat wordt gebruikt om informatie van security-fora en security-experts te verzamelen.
  • En tot slot: met Adblocker weer negatief in het nieuws is hier een reden om hem sowieso even uit te zetten terwijl je op zoek gaat naar iets nieuws: The You Museum.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag