• Menu

0 recente resultaten

Bedankt voor jullie steun op de donateursdag: 255%!

Vorige week woensdag startten we onze donateursdag met een ambitieus doel: in één dag 256 nieuwe donateurs aan ons binden. Met gezonde spanning en extra sterke koffie begonnen we aan die taak. We hadden ons toen nooit kunnen indenken dat de dag zou eindigen zoals hij deed!

Om iets over half zeven verstuurden we de eerste mails. En al gauw konden we melden dat we op 10% van ons einddoel zaten. Rond lunchtijd konden we 20% noteren, maar daarna ging het een stuk langzamer. We beseften dat het een lastige opgave zou worden.

Hierna gingen we de straat op om mensen te spreken over internetvrijheid. Dat waren niet alleen hele leuke gesprekken, we leerden er ook veel van. Veel mensen blijken privacy op internet erg belangrijk te vinden, maar zien geen oplossing waar zij zelf aan kunnen bijdragen. Op dat vlak is dus nog veel werk voor ons te doen.

De moed zakte ons langzaam in de schoenen, ondanks de steun die we uit meerdere hoeken kregen. Want wat een mooie blogs, tweets, mails en Facebookberichten lazen we. Dat was geweldig, maar die 256 donateurs leken nog heel ver weg. We gaven de hoop definitief op toen we aan het einde van de werkdag pas 30% haalden. Maar… We hadden niet gerekend op al die mensen die na hun werk nog zouden doneren. Ineens ging het heel hard. Zo hard dat we het eerst niet geloofden. Checken. Nog eens checken. Het ging te hard om bij te houden! Ineens zagen we dat al 180 nieuwe mensen zich hadden gemeld, we waren over de 70%!

En vanaf dat moment raakten we in een storm terecht die ertoe leidde dat we rond half acht ‘s avonds de 100% haalden! Juichend, high-fivend en vooral zeer dankbaar voor alle steun, dronken we een biertje. En terwijl we dat deden bleven de donaties nog steeds binnenstromen. Uiteindelijk haalden we de 255%! Een verbluffend resultaat:

  • Vaste donateurs. 179 mensen hebben zich aangemeld als nieuwe vaste donateur. Zij geven over een periode van één jaar een bedrag van 12.695 Euro. Opvallend is dat zij gemiddeld 71 Euro per jaar doneren, dat is iets meer dan het gemiddelde van voorgaande donateursdagen.
  • Incidentele donateurs. Het ongelooflijke aantal van 475 mensen doneerde eenmalig. Het totaalbedrag dat we van hen hebben mogen ontvangen is 12.887 Euro, dus de gemiddelde donatie is ruim 27 Euro. Sommigen gaven ons 200, 300 Euro, één persoon doneerde zelfs 1000 Euro – we werden er even stil van. Ook leuk is dat we 10 donaties via Bitcoin kregen.
  • Bedrijfssupporters. Jaap Stronks schreef een prachtige blogpost over waarom internetbureaus, net zoals Bolster, ook Bits of Freedom moeten steunen. En ook andere bedrijfssupporters meldden zich aan: de ICT-adviseurs van M7, de hosters van ProcoliX en de uitgevers van online spelletjes van Zygomatic. Deze vier nieuwe kilobitsupporters geven samen in een jaar 3.300 Euro.

Hartelijk welkom aan alle nieuwe donateurs! We gaan er alles aan doen om met jullie steun internetvrijheid te beschermen!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag