• Menu

0 recente resultaten

Liveblog donateursdag: ook lolcats hebben een waakhond nodig

Zomaar een greep uit de nieuwsberichten van de afgelopen dagen: De Nederlandse regering houdt vast aan de bewaarplicht, gaat een voorstel doen voor een massale tap voor geheime diensten en onze mooie, Nederlandse netneutraliteit loopt gevaar in Europa. Onze handen jeuken. Ons lijstje met plannen groeit. Maar we komen simpelweg capaciteit te kort om alles ook daadwerkelijk uit te voeren. Daarom zetten we vandaag alles op alles om 256 nieuwe donateurs aan ons te binden. Hier lees je het liveverslag van deze spannende dag!

Steun Bits of Freedom nu!

19:33
JAJAJAJA! 100%. Allemaal heel erg bedankt. Jullie geven ons vleugels om nóg harder te gaan voor internetvrijheid!

donateurmeter_100a

 

19:22
Nu gaat onze hartslag echt omhoog. Over de 90%. Gaat ons dit samen lukken? Nagels worden gebeten…
donateurmeter_90a

19:11
Hatsekidee! Over de 80%! Ongelooflijk. Halen we het vanavond? Dat zou briljant zijn… Spannend!

donateurmeter_80a

18: 56
WOW! Mensen doneren ineens massaal! We gaan nu heel hard, over de 70%! Dank allemaal!
donateurmeter_70a

18:02

We zitten op 30%! De teller loopt gestaag door. Je kunt nog meedoen!

15:58

Nog een nieuwe bedrijfssupporter: m7!

Screenshot - 26-11-14 - 16:04:25

15:22

Arnoud Engelfriet, de altijd deskundige ICT-jurist/blogger, doet een oproep op zijn site: “Hou je van internetrecht, lolcats en/of burgerrechten dan wil ik je vragen om je vandaag nog als donateur aan te melden!”

15:13

Ook politici sluiten zich aan bij onze donateursdag. D66-statenlid Paul Breitbarth schrijft op zijn blog dat Bits of Freedom haar werk doet met “een grote mond die bijna altijd zinnige dingen zegt.”

14:59

IMG_20141126_135051

We spraken onder andere deze student Economie (op de foto rechts), die wel de voordelen ziet van het uitwisselen, analyseren en gebruiken van gebruikersgegevens maar tegelijkertijd ook de nadelen en het gebrek aan alternatieve diensten en mogelijkheden ziet.

14:45

We zijn de straat op geweest om met mensen te praten over digitale rechten en Bits of Freedom. Eerste – voorzichtige – conclusie: veel mensen maken zich zorgen over hun online vrijheid, maar hebben niet het idee dat ze iets kunnen doen om het te verbeteren. Werk aan de winkel dus!

12:53

De eerste nieuwe bedrijfssupporter van de dag is binnen: Bureau Bolster! In een blogpost op hun site legt directeur Jaap Stronks mooi uit waarom andere online-bureaus in Nederland hun voorbeeld zouden moeten volgen. Bedankt Bolster!

12:27

Still going strong! 20%! Vandaag heeft Facebook nieuwe privacyvoorwaarden en wij een donateursdag!

donateurmeter_20a

09:26
Yes! Dat gaat goed, na een mooie spurt zitten we al op 10%! Fijne tweet van Michiel Veenstra: “Meer dan ooit is veiligheid en privacy op internet in het geding. Steun @bitsoffreedom, word donateur. Do your bit! bof.nl/do-your-bit/”

donateurmeter_10a

 

07:36

En we zijn los! De donateursdag is begonnen. Op naar de 256, heel spannend! Help Bits of Freedom vandaag voor jouw internetvrijheid op te komen. Lolcats hebben een waakhond nodig!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag