• Menu

0 recente resultaten

Maak je telefoon boeverproof met encryptie

Opstelten heeft onlangs Boefproof gelanceerd. Met deze campagne wordt uitgelegd hoe je je telefoon het best kunt beveiligen. Goed idee, dus we helpen de Minister graag met de uitvoering.

Campagne: boefproof
Minister Opstelten heeft een nieuwe campagne gelanceerd in samenwerking met de telecomsector; boefproof. Het is een bewustwordingscampagne die tips geeft hoe je je toestel het best kunt blokkeren na diefstal. En dat is geen slecht idee.

Op afstand blokkeren van telefoons
Zo nu en dan hebben we kritiek op het beleid van Opstelten. Maar het beveiligen van je telefoon (en andere apparatuur) is inderdaad erg belangrijk. Met dit initiatief wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe je je telefoon kunt (laten) blokkeren op afstand als je hem hebt verloren. Goed dus dat minister Opstelten hier aandacht aan besteedt.

Boefproof is meer dan alleen blokkeren
Maar, het op afstand je telefoon blokkeren is slechts één oplossing, Het lost andere problemen niet op: wie weet wat de ‘boef’ al met je telefoon gedaan heeft voordat je hem blokkeert?
Al je data kan al gekopieerd zijn – met alle consequenties van dien. Blokkeren zorgt er dan wel voor dat iemand anders de telefoon niet meer kan gebruiken, maar je persoonlijke data is al verdwenen.

Bovendien zijn er tal van andere manieren waarop een crimineel persoonlijke informatie kan stelen van je mobiele telefoon. Dus laten we ook kijken naar andere mogelijkheden én minister Opstelten een handje helpen met het boefproof maken van onze telefoons.

Encrypt dat ding!
Het is nog beter om je telefoon goed te versleutelen. Apple´s iOS 8 levert al standaard een goede encryptie mee en ook Android-toestellen ondersteunen Full Disk Encryption. Hiermee kan alleen de persoon die de code kent bij je gegevens. Heel simpel en supereffectief. Dus: encrypt die telefoon. En terwijl je toch bezig bent; kijk ook eens hier voor andere tips. Zo maak je je telefoon écht boofproef. En het verbeteren van je digitale weerbaarheid door middel van goede encryptie: daar kan toch niemand tegen zijn?

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag