Maak je telefoon boeverproof met encryptie

Tijd om Timmermans aan de tand te voelen

Stemt de kamer in met slappere cookiewet?

Frans Timmermans is genomineerd om Vice-President in de Europese Commissie te worden. Een belangrijke functie, ook omdat hij verantwoordelijk wordt voor de naleving van mensenrechten. Straks wordt hij aan een verhoor onderworpen door het Europees Parlement om zijn geschiktheid te beoordelen. Wij hebben nog wel een paar suggesties.

Hoorzitting
Vanmiddag verschijnt onze minister van Buitenlandse Zaken voor het Europese Parlement. Tijdens deze hoorzitting krijgen Europarlementariërs de kans om Timmermans op de proef te stellen en te beoordelen of hij naar hun mening geschikt is. Een belangrijk moment, omdat het laat zien hoe Timmermans van plan is de komende jaren het beleid vorm te geven en hoe hij zijn functie in wil vullen.

Functie
Die functie, die is interessant. Als hij wordt benoemd, dan wordt hij verantwoordelijk voor: ´Better Regulation, Inter-Institutional Relations, the Rule of Law and Charter of Fundamental Rights´. Dat Better Regulation; dat klinkt natuurlijk nogal vaag. Want wat is betere wetgeving en voor wie zou die beter moeten zijn?

Ook wij hebben vragen
Maar hij wordt ook verantwoordelijk voor mensenrechten en dát betekent dat we hem de komende jaren nauwlettend in de gaten gaan houden – om te beginnen met de hoorzitting. En naast alle vragen die de Europarlementariërs bedacht hebben, hebben wij ook nog wel een paar vragen:

1. Als Minister van Buitenlandse Zaken was (of is) Timmermans erg betrokken bij inbreuken op mensenrechten buiten Nederland. Hoe gaat hij er zorg voor dragen dat straks die mensenrechten óók in de Europese Unie en specifiek in Nederland gaan worden nageleefd?

2. Op het gebied van Better Regulation: Op dit moment is er een regeling over de European Citizens Initiative, waarmee burgers het Europees Parlement kunnen oproepen over specifieke onderwerpen te spreken. Nu worden sommige initiatieven afgewezen, zoals die over TTIP, maar dat is in strijd met de bedoeling van die regeling, namelijk: burgers betrekken bij wetgeving en beleid van de Europese Unie. Is Timmermans bereid om de betrokkenheid van de burger bij de Europese Unie te verbeteren?

3. De richtlijn voor de bewaarplicht is afgeschoten door het Hof van Justitie van de Europese Unie. Toch zijn er veel lidstaten die de bewaarplicht nog niet hebben afgeschaft. Wat gaat Timmermans doen om deze problemen op te lossen? En in het algemeen: hoe gaat Timmermans er voor zorgen dat onze digitale burgerrechten de komende jaren niet ondermijnd worden?

Ook benieuwd hoe Timmermans het gaat doen? Kijk hier mee vanaf 14.30 uur!

  1. h

    ik ken de man ,heeft een feertje in zijn kont,en die heeft fleugels gekregen

  2. nelson

    In een ‘bewogen rede’ sprak timmermans de VN toe, dat een ‘Fuck’ doelende hier op een russiche separatist een ring van een lijk gestolen zou hebben, een lijk van het neergestorte vliegtuig MH17. Het bewuste fragment is de hele wereld rond gegaan! Maar,…als je het filmpje iets verder laar door lopen zie je dat die man de ring in een bewijszakje deponeert!http://youtu.be/kZBSGorpLNc De hele bewijs last is op dit soort leugens gebaseerd. Maar wat maakt het uit, hui heeft zijn beloning ( baantje brussel ) Binnen! Wat zou hij zijn als die in de spiegel kijkt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.